IGRAČI, PRIPREMAJTE SE Popularni PUBG dobiva dva milijuna dolara vrijedan turnir

Foto: PUBG Corp. 

PLAYERUNKOWN'S BATTLEGROUNDS u godinu dana od ulaska u Early Access prodan je u više od 40 milijuna primjeraka. Igra koja je svijetu ponovo predstavila battle royale žanr sada ima ozbiljnu konkurenciju, posebice u Fortnite Battle Royale, koji nastavlja rušiti rekorde postavljene od strane PUBG-a. Međutim, tvrtka PUBG Corp. i razvojni studio Bluehole svoj fokus sada prebacuju na esport. Najavljen je službeni PUBG Global Invitational turnir s nagradnim fondom od dva milijuna dolara. 
 
>>Zašto svi, pa i igrači Dinama, obožavaju megapopularni Fortnite
 
PUBG Global Invitational trebao bi se održati 25. lipnja u Berlinu, a na njemu će se natjecati 20 ekipa iz Azije, Sjeverne Amerike i Europe. Iako u naslovu stoji "Invitational", na turnir će se ekipe moći i kvalificirati putem regionalnih kvalifikacija. Iako dosad najveći, to neće biti prvi globalni turnir u PUBG-u. U suradnji s ESL-om već su održani PUBG Gamescom 2017 Invitational s nagradnim fondom od 350 tisuća dolara te 200 tisuća dolara vrijedan PUBG Invitational IEM Oakland.
 
Ne može se reći da turniri nisu bili uspješni, ali pokazali su brojne probleme u organizaciji, sustavu natjecanja i prijenosu mečeva battle royale igara. Ovoga puta, PUBG Corp. će samostalno organizirati turnir bez pomoći drugih kompanija. Brojni detalji o samom turniru još nisu poznati, a više bismo trebali saznati u narednim tjednima. 
 
Screnshot: Twitch.tv
 
Ovim potezom potvrđene su najave Brendana "PlayerUnkowna" Greena, jednog od tvoraca igre i začetnika čitavog žanra. Green je za Eurogamer izjavio kako žele da u narednih nekoliko godina PUBG postane jedan od najvećih esport  naslova,  s godišnjim ligama i globalnim turnirima. Službena najava dva milijuna dolara vrijednog turnira siguran je korak u tom smjeru. 
 
U isto vrijeme i druge popularne igre iz žanra pokušavaju pronaći svoje mjesto u esportu. H1Z1 Pro League debitirao je na Facebooku 21. travnja. Fortnite Battle Royale još nije dobio službeni turnir. Međutim, ekshibicijski turnir u organizaciji najpopularnijeg streamera današnjice Tylera "Ninje" Blevinsa u suradnji s Las Vegas Esports Arenom ostvario je ogroman uspjeh, a prijenos natjecanja privukao je više od 667 tisuća istovremenih gledatelja na Twitchu, čime je Ninja srušio vlastiti rekord koji je postavio prošle godine igrajući s Drakeom.
 
Bez obzira na sve silne pokušaje ulaska battle royale žanra u esport, određeni problemi i dalje postoje. PUBG ima podosta problema i u samoj igri, ali za očekivati je da će se to s vremenom popraviti. Međutim, sustav natjecanja i prijenos mečeva i dalje je pod velikim upitnikom. Kako bodovati timove i igrače te kvalitetno uživo prenositi akciju iz mečeva u kojima tempo uvelike varira, samo su neka od gorućih pitanja. Izgleda da ćemo odgovore dobiti već na ljeto.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.