KAKO ĆE IZGLEDATI HRVATSKA NA IDUĆEM TURNIRU Ovo su igrači koji dolaze

Foto: Facebok, HRS, Igor Kralj, Slavko Midzor/PIXSELL, Getty Images/Guliver Image

NAKON poraza od Francuske 30:27 na Europskom prvenstvu od hrvatske rukometne reprezentacije oprostila su se već dvojica igrača.

Denis Buntić odmah nakon utakmice objavio je fotografiju na Instagramu uz zahvalu kolegama i navijačima.
 

Nakon njega, na press konferenciji odlazak je potvrdio i Igor Vori, koji je uz Hrvatsku još od Portugala, 2003. godine. Čeka ga mjesto direktora reprezentacije. 
 
>OPROSTIO SE IGOR VORI Pogledajte odlazak kapetana Hrvatske
 
"Nakon 15 godina igranja smatram kako je vrijeme da mladi igrači preuzmu stvari u svoje ruke. Bit ću im od pomoći u bilo kojem trenutku i bilo kojem smislu. Siguran sam da će se hrvatski rukomet podizati. Svima želim svu sreću", rekao je Igor.
 
Oproštaj od reprezentacije najavio je i Mirko Alilović, koji bi odluku trebao objaviti danas nakon utakmice s Češkom, za peto mjesto na turniru (od 15:30 u Areni Zagreb). 
 
Među igračima koji imaju dug staž u reprezentaciji su i dva naša desna krila, Zlatko Horvat (33) i Ivan Čupić (31), a stariji igrači na posljednjem popisu Line Červara su Marko Kopljar (31), Željko Musa (32) te Ivan Stevanović (35).
 
Reprezentacija se okreće budućnosti. Na redu su dokvalifikacije za SP 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj. Hrvatska ima kostur, ali mora stvarati nove igrače, prije svega golmane. 
 
Izdvojili smo, prema pozicijama, one koji dolaze.
 
VRATARI: Ivan Stevanović u reprezentaciju je upao slučajno, a prometnuo se u čovjeka koji već tri godine spašava Hrvatsku. S 35 godina na leđima mogao bi odigrati još dva prvenstva, no u prvu ulogu mora Filip Ivić, koji je zbog ozljede koljena morao propustiti Euro. Ivan Pešić (28) tu je kao stalna B opcija. Među mladim vratarima ističe se Matej Ašanin, nepoznat široj javnosti. Ašanin je (24) uz Ivića (25) najbolji među mlađim hrvatskim vratarima.

 

LIJEVO KRILO: Uz 
Manuela Štrleka (29) ostaje Lovro Mihić (23), a dolaze Valentino Ravnić (22) i David Mandić (20).
 

LIJEVI VANJSKI:
Na poziciji lijevog vanjskog imamo odlične šutere: Stipe Mandalinić (26), Halil Jaganjac (19), Sandro Obranović (25). Za sada, to je pozicija Marka Mamića (24), igrača koji je na ovogodišnjem Euru to i potvrdio. 
 

SREDNJI VANJSKI:
 Hrvatska ima najbolje srednje vanjske svijeta. Niti jedna reprezentacija nema toliku dozu kvalitete kao mi na toj poziciji. Uz kapetana Domagoja Duvnjaka (29), Cindrića (24) i Karačića (29) tu je i Domagoj Pavlović (24), koji je također zbog ozljede propustio Euro. 

Luka Cindrić ima potencijal da u narednim godinama postane redovan pobjednik u izboru za najboljeg rukometaša godine. Nevjerojatna brzina, šut, finta, pregled igre... Cindra igra najbolji rukomet u karijeri. 
 

DESNI VANJSKI:
Luka Stepančić (27) i Šebetić (23) su već dokazani igrači u reprezentaciji, Kopljar će vjerojatno i dalje biti tu te pomoći iskustvom novim igračima.
 
Na toj poziciji imamo Šimu Ivića, uz Stepančića najboljeg našeg mladog igrača na desnom vanjskom, iako nije dobio priliku na prvenstvu, pred njim je budućnost, ima tek 25 godina. Jakov Vranković (24), Mario Vuglač (25)... Sve su to igrači koji će u budućnosti sigurno nositi dres reprezentacije.
 
Šime Ivić

DESNO KRILO:
Čupić ima 30 godina, a Zlatko Horvat je dvije godine stariji, stoga je gotovo sigurno kako obojica neće nastupiti u Tokiju za dvije godine na Olimpijskim igrama. Nakon odlaska Horvata i Čupića na poziciji desnog krila ostajemo bez dvojice sjajnih igrača, ali netko tu mora uskočiti. Kao zamjene za njih ističu se Josip Božić-Pavletić (23) i Jerko Matulić (27), tu su i Nik Tominec (26), Luka Raković (29) i Ivan Vida (22)... Redom kvalitetna krila koja tek trebaju skupiti iskustvo na velikoj sceni.
 

Josip Božić-Pavletić
 
PIVOT: Vori se oprostio, Željko Musa ima 32 godine... Na raspolaganju su Marino Marić (27) i Tin Kontrec (28) koji se nameću kao zamjena za dvojac Musa-Vori. Marino se već dokazao na prvenstvima, Kontreca se još čeka, ali njegova kvaliteta nije upitna. Uz njih je tu i Krešimir Kozina (27), igrač s bundesligaškim iskustvom. 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.