"Igrači AEK-a ne žele igrati na neprijateljskom Maksimiru. Uprava bojkotira Dinamo"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

MUČNA atmosfera okružuje prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka, koju u utorak na Maksimiru igraju Dinamo i AEK. To je trebao biti uzvrat hrvatskog i grčkog prvaka, ali je utakmica u Ateni odgođena za iduću subotu zbog tragedije. 

UEFA je zamijenila domaćinstva zbog tragedije

UEFA je zamijenila domaćinstva jer je dan prije utakmice koja se početkom ovog tjedna trebala igrati u Ateni, poginuo AEK-ov navijač Michalis Katsouris. On je smrtno stradao u žestokom sukobu AEK-ovih navijača s jedne te Dinamovih BBB-a i navijača Panathinaikosa s druge strane. Nakon toga je 98 navijača Dinama prvo pritvoreno, a zatim i poslano u istražni zatvor pod optužbama za teška kaznena djela. 

"Igrači AEK-a su šokirani, prazni i tužni. U takvom stanju moraju igrati u neprijateljskoj atmosferi"

Dva dana prije utakmice na Maksimiru grčki mediji pišu da se igračima njihovog prvaka nikako ne igra kod Dinama: "Psihološki su AEK-ovi igrači potpuno prazni, uopće nemaju apetit za nogomet. Moraju se nositi sa šokom i tugom, ali bez obzira na ono što se dogodilo, AEK za dva dana mora igrati u Zagrebu, s navijačima Dinama na tribinama, u atmosferi u kojoj "zločesti Grci drže njihovu braću. 

"Odluka da se utakmica igra dovoljna je da razbjesni svaku inteligentnu osobu"

Odluka da se utakmica igra dovoljna je da razbjesni svaku inteligentnu osobu, a sve to ne može ne utjecati na igrače i njihovu izvedbu. Prisiljeni smo igrati ovu utakmicu bez nade da će se išta promijeniti i da će biti kazne za Dinamo, da će se promijeniti mjesto igranja utakmice. Igrači treniraju pognutih glava, tužni su i takvi će sad igrati utakmicu", piše Newsbomb.gr.

"AEK je obavijestio UEFA-u da će njegova uprava na Maksimiru bojkotirati Dinamo"

Više grčkih medija piše da je AEK obavijestio UEFA-u da neće sudjelovati ni u kakvim zajedničkim i ostalim službenim obvezama prije utakmice, poput zajedničkog ručka ili večere s Dinamom i ostalih protokolarnih događaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.