TRANSFERI

Ibrahimovićev prijatelj: Kladio bih se da će Zlatan igrati u ovom klubu

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ opet je jedna od najvažnijih tema uoči prijelaznog roka u siječnju. Švedski napadač završio je avanturu u LA Galaxyju, a unatoč tome što ima 38 godina, i dalje ne razmišlja o mirovini. Naprotiv, sve je izgledniji njegov povratak u Serie A, gdje je igrao za Juventus, Inter i Milan.

Njegov dugogodišnji suigrač iz reprezentacije Švedske i prijatelj Albin Ekdal, koji je trenutačno član Sampdorije, vjeruje da je samo jedan klub prirodan izbor za Ibru.

"Svakodnevno mediji pišu o Ibrahimoviću, ali nikad se ne zna kakvu će odluku Zlatan donijeti. Spominje se Bologna, u kojoj sam i ja igrao, ali ga teško mogu zamisliti ondje. Ako bih se morao kladiti, rekao bih - Milan. Čini mi se da je Milan najprirodnije mjesto za Zlatana", mišljenja je Ekdal.

Za Ibru su interes pokazali brojni klubovi, a među najvećim kandidatima su baš Milan, Napoli i Bologna. 

Jedan od najboljih napadača u posljednja dva desetljeća igrao je za Milan od 2010. do 2012. godine i donio posljednji Scudetto Rossonerima 2011. Odigrao je za klub sa San Sira 85 utakmica i zabio 56 golova, uz 24 asistencije. 

"Nije bio moj izbor da napustim Milan. Nikada nisam želio otići. Volim Milan i u mojim očima to je najveći klub u kojem sam igrao", rekao je Ibra 2016. godine, a poznato je da neko vrijeme nije razgovarao s Adrianom Gallianijem koji mu je 2012. obećao da ga neće prodati, a onda je ipak prihvatio ponudu PSG-a od 21 milijun eura.

Zajedno s Ibrahimovićem u Pariz je prodan i branič Thiago Silva, nakon čega je krenuo veliki pad Milana pa je sada na 14. mjestu Serie A i godinama nije igrao Ligu prvaka. 

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.