Ibri se ne igra natjecanje koje je zanimljivo samo zbog njega i odlazi u klub za koji nikad nitko nije čuo

Foto: Guliver Image/Getty Images

KULTNI KLUB s Old Trafforda bez dvojbe je najzvučnije ime koje se nalazi među osam preostalih klubova u Europskoj ligi. Trostruki prvak Europe i engleski rekorder po broju domaćih naslova luta nakon odlaska Alexa Fergusona i posljednjih nekoliko godina momčad koju danas vodi Jose Mourinho sve je dalje od vrha čak i engleskog nogometa, a kamoli europskog.
 
Večeras United od 21 sat na Old Traffordu igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala drugorazrednog europskog natjecanja protiv također nekoć slavnog Anderlechta. Iz prvog susreta United je doma dobio remi, a navijače žele pobjedu i plasman u polufinale. Ne zato što su posebno napaljeni na trofej Europske lige, nego zbog činjenice da pobjednik tog natjecanja ide u Ligu prvaka ako u domaćem prvenstvu ne uspije ostvariti taj plasman.
 
Nastup u Ligi prvaka vrlo je važan zbog reputacije kluba i zbog financija jer Uefa bogato nagrađuje klubove koji igraju najjače svjetsko klupsko nogometno natjecanje.
 
No za navijače Uniteda Liga prvaka važna je zbog još jedne jako bitne stvari.
 
Zlatan Ibrahimović zaludio je Old Trafford, no slavni Šveđanin, koliko god da uživa u Manchesteru uz svog omiljenog trenera Josea Mourinha, jasno je rekao da bi mogao napustiti klub ako Crveni vragovi ne uspiju izboriti nastup u Ligi prvaka iduće godine.
 
Iako je Ibra navikao igrati u Ligi prvaka u kojoj je u 123 utakmice zabio 49 golova, ni Europska liga nije loša pozornica za švedskog napadača. S tim se slaže i Zlatan.
 
"Europska liga postala je Liga prvaka onog trenutka kad sam ja došao u nju", rekao je Zlatan u svom stilu.
 
Međutim, dojma smo da je Ibra to rekao samo da ostane vjeran sebi i svojoj ekscentričnosti jer jasno je da bi Šveđanin radije svaki drugi tjedan igrao protiv Barce, Juventusa ili Bayerna, umjesto protiv ambicioznih klubova iz Češke, Turske ili Belgije.
 
Klubovi iz američke MLS lige već duže vrijeme prate razvoj situacije s Ibrahimovićem i LA Galaxy je klub koji je već pozivao slavnog Šveđanina. Međutim, u priču se izgleda uključio još jedan američki klub i to iz istog grada.
 
Riječ je o novoj američkoj franšizi FC Los Angeles koja će se u MLS uključiti od 2018., a prema prvim informacijama dovoljno su bogati da mogu kupiti sve što treba samo kako bi privukli publiku i stekli navijače.
 
Prva meta im je Ibra koji s Unitedom ima ugovor do kraja ove sezone. Prema ekskluzivnim informacijama Daily Maila, novi klub iz L.A.-a za 35-godišnjeg nogometaša spremio je čak 6 milijuna eura po sezoni. Također, Amerikanci su spremni u Ibrahimovićev ugovor uglaviti i klauzulu koja kaže da se Ibra za vrijeme pauze u Americi može vratiti na posudbu u United.
 
Prihvati li Ibra ovu ponudu, bit će drugi najplaćeniji nogometaš. Samo bi veća primanja imao Kaka koji u Orlandu zarađuje 6,6 milijuna.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.