Hrvatski veteran kao kapetan odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Intera

Foto: Profimedia

HRVATSKI veznjak Milan Badelj (35) odigrao je fantastičnu utakmicu za svoju Genovu protiv Intera u prvom kolu talijanske Serie A. Iako već u veteranskim godinama, Badelj je bio besprijekoran te je kao kapetan vodio momčad Alberta Gilardina do velikog boda na otvaranju prvenstva. Susret je završio 2:2.

Grafika: Sofascore

Badelj je imao malo dodavanja, samo 27, i od toga 22 precizna, ali tome je razlog činjenica da je Inter imao 68% posjeda lopte i dominirao većinu utakmice. Ipak, hrvatski veznjak odigrao je sjajno u korekciji vezne linije. Osvojio je sva tri duela u koje je ušao, a presjekao je i dva dodavanja gostiju.

Osim toga, imao je dva ključna dodavanja, stvorio je jednu veliku priliku i jednom spasio čisti pogodak Intera tako što je očistio loptu s gol-linije. Nitko od igrača Genove nije prema Sofascoreu dobio veću ocjenu od Badelja, a jedini uopće na terenu s većom ocjenom je Marcos Thuram. Napadač Intera je prema Sofascoreu zaradio ocjenu 9.3.

Teško da će ga Dalić zvati

Zanimljivo je da ova sjajna partija Badelja dolazi tek nekoliko dana nakon što se Marcelo Brozović (30) oprostio od hrvatske reprezentacije, pa je Dalić ostao bez pravog rješenja za poziciju zadnjeg veznog. Badelj se također umirovio iz reprezentacije.

Srebrni iz Rusije oprostio se u studenom prošle godine i teško je vjerovati da bi ga Dalić ponovno zvao u reprezentaciju, ali ako nastavi s ovakvim partijama u jednoj od najjačih liga svijeta, ne treba isključiti mogućnost da se Dalić odluči i na takav potez.

Imao je lijepu reprezentativnu karijeru

Badelj je za Vatrene odigrao 55 utakmica i zabio dva gola. Nakon što je nastupio u svim uzrastima mladih reprezentacija, Badelj je za seniorsku vrstu debitirao 23. svibnja 2010. u prijateljskom susretu protiv Walesa.

Posljednji nastup imao je u lipnju 2021. u prijateljskom susretu protiv Armenije, koji je završio 1:1. Prvi pogodak zabio je Malti u rujnu 2011. u kvalifikacijama za EP 2012., a drugi protiv Islanda u skupini na SP-u u Rusiji 2018. Badelj u Genoi igra od 2020. godine, kada je stigao iz Lazija. Ima ugovor do kraja ove sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.