SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Hrvatski suci Gubica i Milošević sude finale rukometnog SP-a

Foto: EPA

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

NE MOŽE bez Hrvatske u finalu Svjetskog rukometnog prvenstva. Iako je momčad Line Červara turnir završila na šestom mjestu i osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, Hrvata će biti u današnjem finalu (17:30) u Herningu, gdje igraju domaćin Danska i Norveška za naslov svjetskog prvaka.

A to će biti glavni suci - Matija Gubica i Boris Milošević. Njih dvojica dijelit će pravdu u najvažnijoj utakmici SP-a, što je još jedno veliko priznanje za cjelokupni hrvatski rukomet, koji je ostavio jako dobar dojam na prvenstvu. 

Gubica i Milošević sjajno su do sada sudili tijekom cijelog natjecanja, što su prepoznali u IHF-u te im dodijelili veliku čast.

Hrvatski sudački dvojac dijelio je pravdu na sedam dvoboja u Danskoj i Njemačkoj. Sudili su utakmice Tunis - Norveška 24:34 (Herning), Tunis - Čile 36:30 (Herning), Čile - Saudijska Arabija 32:27 (Herning), Egipat - Danska 20:26 (Herning). Također, tu su i mečevi Koreja - Japan 27:25 (Kopenhagen) za 21. te Srbija - Argentina 28:30 (Kopenhagen) za 17. mjesto.

Nakon svega toga odlično su se pokazali u prvom polufinalu u Hamburgu, gdje je Danska razbila Francusku 38:30 te su na koncu dobili veliku zadaću suditi finale u kojem će Danci, uz olimpijsko zlato, osvojiti i titulu svjetskog prvaka ili će Norvežani prvi put u povijesti postati najbolji na svijetu.

Kako god, Gubica i Milišević u sudačkom rukometnom svijetu to već jesu. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.