Ragbi

Hrvatski ragbijaši uveličali jubilej važnom pobjedom

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

MUŠKA ragbijaška reprezentacija Hrvatske ostvarila je vrlo važnu pobjedu, svladavši Maltu 7:3 u trećem ovosezonskom nastupu u Europskoj konferenciji 1 - jug.

Utakmica je pred stotinjak gledatelja odigrana na stadionu Stjepan Spajić u novozagrebačkom naselju Siget, a hrvatski ragbijaši su u teškim, kišovitim uvjetima pokazali izrazitu borbenost i srčanost, pogotovo u zadnjim trenucima dvoboja, kad su branili teško stečenu prednost u početnoj fazi susreta.

Malta povela, Hrvatska preokrenula

Gosti su poveli 3:0 pogotkom Christopher Dudmana u šestoj minuti iz kaznenog udarca. Hrvatska je odgovorila polaganjem Ive Perića u 10. minuti, a dodatna dva poena donio je Jason Newton preciznim udarcem iz pretvaranja za vodstvo 7:3

Kako je utakmica odmicala, uvjeti za igru postajali su sve teži pa je važnost dobre igre u obrani rasla. Izabranici Anthonyja Poše su se pokazali odličnima, pogotovo kad su Maltežani pred kraj utakmice zaprijetili polaganjem koje im je moglo donijeti pobjedu. No, hrvatska obrana je izdržala i osigurala slavlje kojim je uveličana i 60. godišnjica osnutka Hrvatskog ragbijaškog saveza.

Hrvatskoj dovoljan i remi u zadnjem kolu za promociju u viši rang

Hrvatska drži vodeću poziciju s 14 bodova iz tri utakmice, Malta je na drugom mjestu s 10 bodova, a po pet bodova iz dva nastupa imaju Cipar i Izrael. Slovenija je završila natjecanje bez ijednog boda.

Hrvatska će posljednju utakmicu odigrati u subotu, 9. travnja, na gostovanju kod Izraela, koji je danas slavio pobijedio 16:0 na gostovanju u Sloveniji. Hrvatskoj bi za osvajanje prvog mjesta i promociju u viši rang natjecanja bio dovoljan i neodlučen ishod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.