Hrvatski predstavnik u novom olimpijskom sportu: Idem po medalju

Foto: EPA

ČETVRTOG dana Olimpijskih igara u Parizu Hrvatsku će predstavljati i Varaždinac Marin Ranteš. On se natječe u BMX biciklizmu i tako će postati prvi povijesni hrvatski predstavnik u ovom mladom olimpijskom sportu, koji se prvi put pojavio na Olimpijskim igrama u Tokiju prije tri godine. 

Ranteš (28), koji je osvajač Svjetskog kupa u ovoj disciplini, bit će među 12 natjecatelja u kvalifikacijama, a najboljih devet proći će u finale. Uoči svojeg debija na OI-u, dao je izjavu za HRT: "Osjećaj je odličan. Obično smo sami. Tu su sportaši iz Hrvatske i cijelog svijeta. Sad smo s tisućama sportaša i drugačiji je osjećaj u olimpijskom selu i tu u parku, puno nas ljudi gleda, za nas je to nešto novo."

"U finalu idemo po medalju"

Govorio je o izjednačenoj konkurenciji: "Naš kvalifikacijski put na Igre je malo teži. Neke kvote su išle i na kontinente. Svatko od nas ima šansu pobijediti i pokazati otkuda dolazimo. Čast mi je predstavljati Hrvatsku i svoj Varaždin. U kvalifikacijama su dvije vožnje i zbrajaju se skupa. Četvrti sam od iza što je dobro jer mogu rasporediti trikove i ne moram ići na sve ili ništa.

Finale je najjednostavnije. Imaš dvije vožnje i možeš ići maksimalno jer imaš dozvoljenu po jednu pogrešku u vožnji. Kvalifikacije su najteže. Nadam se prolasku, ne bi trebalo biti problema, i onda u finalu idemo po medalju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.