Hrvatski paraplivač Dino Sinovčić osvojio svjetsko srebro

Foto: HPO

NAJBOLJI hrvatski paraplivač Dino Sinovčić (31) osvojio je srebrnu medalju na 100 metara leđno u disciplini S6 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu koje je u ponedjeljak počelo u Manchesteru. Prvog dana natjecanja na 11. Svjetskom prvenstvu u paraplivanju koje se održava na novootvorenom Manchester Aquatics Centru, Hrvatska je stigla do medalje.

Osvojeno srebro

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić osvojio je srebro na 100 metara leđno, što je njegova treća medalja u nizu na svjetskim prvenstvima nakon dva zlata osvojena 2019. u Londonu i prošle godine u portugalskom Funchalu na Madeiri.

Nakon dva zlata Sinovčić je ovoga puta rezultatom 1:17.71 doplivao do srebra, što je sjajan rezultat s obzirom na ozljedu s kojom se borio dva mjeseca. Slavio je Kinez Hong Yang s rezultatom 1:15.17, dok je broncu osvojio Argentinac Matias de Andre rezultatom 1:18.74. Sinovčić je u jutrošnjim kvalifikacijama bio treći s rezultatom 1:17.51, a premda je u finalu plivao sporije, na koncu je popravio plasman za jedno mjesto.

"Najveći uspjeh u karijeri"

"Ovo je možda najveći uspjeh u mojoj karijeri s obzirom na situaciju koju smo imali prije dva mjeseca. Početkom petog mjeseca mi je pukao pektoralni mišić, s obzirom na to da nisam trenirao peti i šesti mjesec, ovo stvarno nismo očekivali", kazao je sjajni Splićanin koji ima i broncu s posljednjih Paraolimpijskih igara u Tokiju, zlato s Europskog prvenstva u Dublinu 2018. godine te srebro s EP-a 2021. u Funchalu.

"Izuzetno sam sretan i zadovoljan, jer sam u ovakvom stanju uspio osvojiti medalju. Nadam se da ću iduće godine na paraolimpijskim igrama u Parizu nastupiti maksimalno spreman", dodao je član splitskog Mornara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.