ATP MONTE CARLO

Hrvatski par u Monte Carlu do prvog zajedničkog finala

Foto: Getty Images / Guliver

HRVATSKI Davis Cup reprezentativci Nikola Mektić i Franko Škugor plasirali su se u finale parova na ATP turniru serije Masters 1000 u Monte Carlu. 

Oni su u polufinalu svladali Argentince Maxima Gonzaleza i Horacija Zeballosa 6:4, 6:3.

Naš par tijekom čitavog susreta nije se suočio niti s jednom break-loptom, ukupno je u devet svojih servis-gemova izgubio 10 poena, a triput je oduzimao servis argentinskoj kombinaciji, jednom u prvom, a dvaput u drugom setu.

Za Mektića i Škugora ovo će biti prvi zajednički nastup u finalu nekog ATP turnira. Mektić će u nedjelju tražiti svoj sedmi naslov, a već treći na turniru serije Masters 1000. Lani je s Austrijancem Alexanderom Peyom osvojio Madrid, a prije mjesec dana je sa Zeballosom trijumfirao u Indian Wellsu. 

Škugor je dosad osvojio četiri naslova, no niti jedan iz serije Masters 1000, ali pokazatelj odlične forme je naslov osvojen prije tjedan dana u Marakešu s Austrijancem Juergenom Melzerom.

Suparnici Mektića i Škugora u finalu bit će Nizozemci Robin Haase i Wesley Koolhof, koji su u polufinalu svladali treće nositelje Britanca Jamieja Murraya i Brazilca Brunu Soaresa 7:6(4), 6:4. Finalni dvoboj igra se u nedjelju od 11.30.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.