Hrvatski mladi košarkaši jedva slomili Egipat, Šarić zamalo do triple doublea

NAKON neočekivanog poraza od Južne Koreje hrvatski su košarkaši umalo i drugi krug Svjetskog U19 prvenstva u Latviji otvorili kiksom protiv autsajdera. Ipak, u završnici su slomili Egipat i slavili s 83:81.

Prvo kolo novoformirane skupine F u Rigi donijelo je izabranicima Dražena Brajkovića nevjerojatno mučenje protiv slabašnih Egipćana. I dok su se protiv Koreje glavni hrvatski aduti odmarali, u ponedjeljak su protiv afričke momčadi svi imali veliku minutažu, ali ni to nije pomoglo našoj reprezentaciji da dođe do lake pobjede.

Hrvatska je na poluvremenu vodila 47:42, ali se do kraja treće četvrtine sva prednost istopila (66:66). A onda su u posljednjoj dionici Egipćani poveli s velikih plus deset (78:68) i činilo se da je Brajkovićeva momčad pred drugim porazom. No, u tom su trenutku Dario Šarić, Toni Katić i Mario Hezonja preuzeli odgovornost u svoje ruke i poveli Hrvatsku prema preokretu. U zadnjih su 20 sekundi po jedno slobodno bacanje pogodili Šarić i Katić i to je našoj izabranoj vrsti donijelo konačnu pobjedu.

Šarić je utakmicu završio sa 19 koševa te čak 16 skokova i sedam asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti za 37 minuta. Hezonja mu se priključio sa 15 poena i četiri asistencije, dok je Katić, koji je odigrao svih 40 minuta, završio utakmicu s 14 poena, pet skokova i sedam asistencija. Dobar je ponovno bio i Boris Barać sa 13 koševa i sedam skokova. Kod Egipćana su sa 22 poena najefikasniji bili Omar Mohammed i Assem Ahmed.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u utorak u 11.15 sati protiv Srbije.

Svjetsko prvenstvo košarkaša, U19, skupina F, 1. kolo:

Hrvatska – Egipat 83:81

Srbija – Litva (kasnije)

SAD – Kan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.