NAPAD NA SUCA BEBEKA

Hrvatske suce tuku, prijete im smrću i šipkama

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

IVAN BEBEK, jedan od najpoznatijih hrvatskih nogometnih sudaca, sinoć je verbalno i fizički napadnut u Sinju ispred diskoteke Piccadilly. Tamo je navratio na proslavu s društvom, nakon što je na Poljudu sudio utakmicu između Hajduka i Lokomotive.

Doznajemo kako je Bebek zbog uvreda zatražio pomoć zaštitara, nakon čega su dobacivanja prestala, no kad je izašao ispred kluba, prišlo mu je nekoliko osoba i nastavilo ga vrijeđati, a zatim su ga udarili s leđa i još nekoliko puta dok je bio na podu, prije nego što su pobjegli.

Bebek se nakon incidenta vratio kući u Rijeku, a jutros je i službeno prijavio napad.

Policijska istraga je u tijeku

"Sinoć nije zatražena policijska intervencija ispred niti jednog noćnog kluba zbog narušavanja javnog reda i mira, ali jutros smo zaprimili obavijest o događaju i odmah započeli istragu. Ne možemo reći točno što se dogodilo dok se ne obave razgovori, počevši s oštećenim", rekla nam je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Motiv napadača zasad nije poznat. Na prvu bi se dalo zaključiti da su napadači nogometni huligani, budući da je Bebek prilično omražen među navijačima Hajduka, iako je sinoć posao na Poljudu odradio bez repova.

Najgore je prošao Bruno Marić

Nažalost, ovo je samo jedan u nizu napada, bilo verbalnih, bilo fizičkih, na nogometne suce u Dalmaciji proteklih godina. Najpoznatiji je slučaj iz 2016. godine kad su Bruna Marića u restoranu u Stobreču pretukli palicama, bokserima i drugim tvrdim predmetima. Zahvatili su ga po glavi i rukama, a uspio ih je otjerati kad je izvadio pištolj.

Marić je također omražen među hajdukovcima, u odvojenom incidentu primao je SMS-ove nimalo dobronamjernog sadržaja, a bivši predsjednik Hajdukova Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković svojedobno mu je poručio da "neće živ izaći iz Splita".

Po Zebeca se spustio huligan sa šipkom

Incidenti vezani za Marića nisu vezani isključivo za Dalmaciju. Prije dvije godine su mu u Mostaru išarali automobil grafitima ZOS (Zakon o sportu) i prekriženim natpisom HNS.

Nije lako bilo ni Mariju Zebecu kad je na Poljudu, usred derbija Hajduka i Rijeke, na travnjak utrčao maskirani navijač sa šipkom i namjerom da napadne suce, koji su pobjegli na drugu stranu terena, a huligan se mirno povukao vidjevši da mu prilazi policija. Isti je sudac 2015. prijavio ondašnjeg igrača Hajduka Andriju Vršajevića za pokušaj fizičkog napada.

Pričalo se da je Zebeca i još dvojicu sudaca prošlog ljeta u zagrebačkom kafiću navijač Hajduka zalio gemištom, ali suci su cijelu priču demantirali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.