Hrvatska stigla u Rusiju: Nema straha, nogomet ima zadaću da se bori protiv terora

Foto: Hina 

ROSTOV na Donu ugostit će prijateljski susret Hrvatske i Rusije. U utorak u 17 sati reprezentacija Hrvatske odigrat će posljednju utakmicu turblentne 2015. godine. Jutros oko osam sati krenuli su s Plesa, a u Rostov su doputovali oko 12:30.

> Šuker ukinuo reprezentaciju i na HTV-u! Nema prijenosa, malo mu je 20 tisuća eura

Početak je to priprema za Euro 2016., no u prvom planu je pitanje sigurnosti. Teroristi su udarili i u srce nogometa, a francuski nogometni hram koji bi idućeg ljeta trebao biti poprište spektakla, finalne utakmice Eura, u noći napada emitirao je slike panike i straha. Jedan od napadača imao je ulaznicu za utakmicu Francuske i Njemačke. Tzv. Islamska država zaprijetila je i Rusiji čije snage djeluju u ratu u Siriji. Podignute su mjere sigurnosti uoči utakmice Rusije i Hrvatske, jer svako javno okupljanje nosi visok rizik. Sigurnosni stručnjaci tvrde da je nemoguće jamčiti potpunu sigurnost, no službena Rusija tvrdi da će napraviti sve kako bi se Hrvati osjećali sigurno. 

Stadion u Rostovu, kapaciteta 15 800 ljudi, rasprodan je. Na put za Rostov krenulo svega 16 igrača Hrvatske: L. Kalinić, Vargić, Srna, Vrsaljko, Lešković, Vida, Milović, Pivarić, Badelj, Brozović, Močinić, Olić, Perišić, Mandžukić, Kramarić i N. Kalinić. Posljednji je s popisa otpao Danijel Pranjić.

Ruski nogometni savez za sada nije uveo pojačane mjere, no poručuju da se time bave gradske sigurnosne službe. Utakmicu dočekuju bez panike. Traži se i karta više, jer Rusija prvi put gostuje u Rostovu.

"Mjere sigurnosti za sada određuju Rostov i naše vlasti. U hotelu gdje smo smješteni, nema panike. Policija je tu, kao i obično", kazao je pomoćnik ruskog izbornika Sergej Semak uoči dolaska Hrvatske. 

Mandžukić i Kalinić mogli bi ostati par i za Euro 

Ante Čačić s Plesa je prije puta poručio da zbog terorizma danas strahuje cijeli svijet. Strahuju i organizatori Eura u Francuskoj koji će uložiti dodatne napore u osiguranje europske smotre.

"Ne možemo se ipak zavući u mišju rupu. Moramo funkcionirati i živjeti dalje. Borba protiv takvog terorizma je zadaća cijelog svijeta", rekao je Čačić.

Hrvatsku će u Rostovu prevoditi napadački tandem Kalinić - Mandžukić. Čačić je najavio da bi dvojac mogao biti i udarni tandem Hrvatske za Euro.

"Mislim da su Kalinić i Mandžukić igrači koji znaju igrati u paru te da njih dvojica mogu dobro funkcionirati u tandemu", dodao je Čačić.

Hrvatskoj će utakmica u Rusiji biti posljednja u 2015. godini, a zanimljivo je kako je hrvatski navijači neće moći gledati. Naime, HRT je ponudio HNS-u 20 tisuća eura za prijenos utakmice, ali Davor Šuker je odbio tu ponudu. Čačić je, naravno, fokusiran samo na uigravanje reprezentacije.

"Očekujem da neki igrači skrenu pažnju na sebe i da mi potvrde kako mogu na njih računati za Euro", zaključio je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.