Hrvatska ovisi o zemlji koja ima manje od 200 nogometaša

DA JE bilo koja druga reprezentacija u igri, možda bi sutra i koji puta bacili oko na teletekst i nadali se čudu koje će nas izbaviti iz ponora i osigurati nam posljednju priliku za Južnu Afriku. No kada se morate uzdati u 195. zemlju svijeta (ukupno je na Fifinoj ljestvici 208. država) koja u svojoj povijesti ima točno tri pobjede, onda je šteta energije potrebne za pritiskanje gumbića na daljinskom upravljaču.

Bila bi potrebna doslovno znanstvena fantastika da Ukrajinci sutra pokleknu u Andori, a ne treba niti zaboraviti da je i pred Bilićevim demoraliziranim trupama težak posao u dalekom i neprijateljskom Kazahstanu.

Kada bi pokušali pokazati koliko je malo vjerojatna pobjeda Andoraca, onda bi najbolje bilo poslužiti se sirovim i surovim brojkama. Reprezentativci Andore pobjeđuju tek svaku 29. utakmicu, a kada bi se izrazili u postocima, postotak pobjeda im je mizernih 3.45 posto.

Gol razlika je još katastrofalnija. Na primljenih 245 komada, dali su tek skromnih 30 golova što bi značilo da njihovi napadači zabijaju tek svakih 261 minuta ili svaku treću utakmicu. S druge strane, njihova se mreža trese svakih pola sata što bi značilo da prosječno primaju čak tri gola po utakmici.

Protiv Ukrajine tri poraza i 0:11 gol razlika

Protiv Ukrajine su do sada igrali tri službene utakmice, i pogađate, ubilježili su sva ti poraza. Da stvar bude još gora, sutrašnjim protivnicima nikada do sada nisu uspjeli zabiti gol, ali su zato primili 11 komada. U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za SP u Južnoj Africi bilo je 5:0 u Kijevu.

Ako i sutra ubilježe poraz, reprezentativci ove male državice će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo završiti s deset čistih poraza. Bjelorusima su u dva susreta uspjeli zabiti dva gola, i Kazahstanu još jedan što im je gol razliku zaustavilo na 3:33.

Kada govorimo o "uspjesima" reprezentacije Andore onda se možemo spomenuti pobjede protiv Makedonije, Bjelorusije i Albanije, a u kvalifikacijama za SP 2006 uspjeli su Fincima otkinuti bod što im je zajedno sa četiri makedonska (pobjeda i remi) donijelo punih pet. No, i tada su završili na posljednjem mjestu u skupini.

Nada gotovo i da ne postoji, no ako ovisimo o Andori, onda bolje nismo niti zaslužili...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.