FUTSAL

Hrvatska futsal reprezentacija protiv Rusije na Euru bez ključnog igrača?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

HRVATSKA futsal reprezentacija danas od 17:30 igra utakmicu drugog kola Europskog prvenstva u Nizozemskoj protiv Rusije, jednog od favorita turnira. Pobjeda bi vrlo vjerojatno Hrvatskoj već danas osigurala prolaz u iduću rundu, a lako moguće i prvu poziciju u skupini, što je važno zbog lakšeg ždrijeba.

U prvoj utakmici svladana je Poljska s 3:1, a priča dana u svjetskim futsal medijima bila je fantastična rabona Mateja Horvata. Uoči ključne utakmice za HNS-ovu službenu stranicu intervju su dali jedan od najboljih igrača Dario Marinović te izbornik Marinko Mavrović.

"Nadamo se da Rusi neće biti nepobjedivi"

"Imali smo vremena za odmor, dobro je što imamo veliku pauzu između utakmica pa se možemo adekvatno pripremiti za onu iduću, a igrači, koji imaju neke sitne probleme s ozljedama, stignu se 'zakrpati'. Sve teče svojim slijedom", rekao je Marinović.

Analizirao je i susret protiv Poljaka: "Naš primarni cilj na Euru je prolazak skupine i u tom kontekstu je prva utakmica protiv Poljske bila ključna. A što se tiče igre protiv Poljaka, u prvom poluvremenu smo, osim nekoliko minuta, igrali jako dobro i dominirali. S obzirom na povoljan rezultat, u drugom dijelu smo se nesvjesno povukli i branili. 

Poljaci su više imali loptu u svojim nogama, stvorili nekoliko prilika, ali naša je pobjeda zaslužena. Naravno da uvijek može bolje, ali moje je mišljenje da, uz neke korekcije, u nastavku natjecanja kao momčad možemo samo rasti", dodao je.

Na kraju se osvrnuo i na susret protiv Rusije: "Ne možemo izdvojiti samo jednu stvar, puno naših igrača mora biti na vrhunskoj razini, kao i cijela momčad. Moramo se i nadati da Rusi neće imati jedan od onih dana kad su nepobjedivi. Trebamo biti u egalu i vjerovati da utakmicu možemo dobiti u četrdeset, a ne u deset ili 15 minuta."

Hrvatska možda igra bez ključnog igrača?

U drugom poluvremenu protiv Poljske nije igrao Tihomir Novak, za kojeg se čini da je obnovio ozljedu koja ga je mučila i prije turnira. Tu je Hrvatska imala problema s iznošenjem lopte, a izbornik Mavrović nije siguran hoće li igrati danas.

"Protiv Rusa moramo proširiti kadar, priliku će sigurno dobiti Čekol i Jurlina, koji nisu igrali protiv Poljske. Moramo vidjeti što s Tihomirom Novakom, u kakvom je stanju njegova ozljeda mišića i ima li smisla forsirati ga protiv Rusije ili ga sačuvati za Slovačku, a to nije jednostavna odluka", rekao je.

"Napravili smo analizu naše utakmice s Poljskom, vidjeli dobre i loše strane. Danas i sutra ćemo se fokusirati na dvoboj s Rusima. Riječ je o fantastičnoj momčadi koja je redoviti sudionik svih velikih natjecanja na kojima osvaja odličja, iskusnoj reprezentaciji koja slovi kao jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka i na ovom Euru", dodao je.

Na kraju je pričao i o dobitnoj formuli za Ruse: "Evo, recimo, jedne zanimljivosti, u Dubrovniku smo remizirali s njima 2:2 u utakmici u kojoj su za njih igrali isključivo ruski igrači. Poslije te utakmice vratili su sve Brazilce, što dovoljno govori koliko nas Rusi ozbiljno shvaćaju. Bacat ćemo se mi na glavu, u to sam siguran, pa što bude…"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.