Hrvatima u četvrtfinalu Davis Cupa pomaže publika, Srbi računaju na trenutačnu motivaciju

U SPLITU se od 9. do 11. srpnja održava četvrtfinale Davis Cupa, Hrvatska u Spaladium Areni dočekuje reprezentaciju Srbije. Danas je Justine Albert, direktorica Međunarodnog teniskog saveza, pregledala dvoranu. "Odlična je dvorana, velika... vrlo zgodna za Davis Cup natjecanje", zadovoljna je bila Albert.  

"Srbija je izuzetno jaka"

I Hrvati i Srbi pucaju na osvajanje naslova. Svi se raduju velikom meču i nadaju prolasku. Marina Mihelić, izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza, misli da će domaći teren i splitska publika donijeti potrebnu premoć.  

"Iz Splita smo krenuli na tron, nadamo se da opet imamo šansu za tako veliki uspjeh. Srbija je izuzetno jaka, cijeli meč bit će jako težak. Organizacija je krenula rano i dobro, napravili smo već dosta. Zasad nema nikakvih problema, radimo na promidžbi susreta. Nadam se da će dvorana biti dupke puna, stvorena je za tenis. Bit će ovo veliki sportski događaj", kazala je Mihelić.

S navijačima neće biti problema?

Dušan Orlandić, predsjednik Teniskog saveza Srbije, zadovoljan je smještajem, dvoranom i Splitom kao mjestom natjecanja. Smatra da se bez potrebe digla prevelika prašina oko njihovog gostovanja u gradu pod Marjanom.

"Izuzetno mi je drago što se meč igra u Splitu, jer pamtim neka stara vremena. Split je za mene grad tenisa, košarke i nogometa. Možda se neće svi složiti sa mnom. Više je ovo od četvrtfinala Davis Cupa. Očekujem i ja težak meč, vjerujem u Novaka i Zimonjića, cijelu ekipu. Možda smo u maloj prednosti, ali s obzirom na domaći teren šanse su nam izjednačene. Odlučit će trenutna motivacija", kazao je Orlandić.

Ne očekuje da će biti nekog problema s tisuću srpskih navijača koji stižu u Split. "To nisu navijači nogometnih i košarkaških klubova, nego obiteljski ljudi koji prate i vole tenis. Svejedno, učinit ćemo sve da ne dođe do nikakvih problema", kazao je Orlandić. 

Pilić u Splitu kao gledatelj?

Pitali su ga novinari i o Nikoli Piliću, savjetniku srpske reprezentacije. "Nikola je teniska legenda. Moramo njemu prepustiti što će i kako će u ovom meču. Na Nikoli je da odluči. Ako dođe u Split, mislim da će doći kao gledatelj. Izuzetno ga poštujemo, posjeduje iskustvo neophodno za ono što mislimo napraviti. Bez lažne skromnosti, to je osvajanje Davis Cupa, ove ili iduće godine", otkrio je Orlandić.

Ulaznice se prva četiri dana kupuju isključivo na blagajnama Spaladium Arene. Jučer je planulo 800 kompleta, rasprodane su sve VIP lože.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.