Hrvatica iz Rusije u borbi za broncu, senzacionalni atletičar skače u finalu

Foto: Profimedia

HRVATSKA olimpijska delegacija u Parizu prilično se razvodnjela pa danas, 12. dana Igara, imamo predstavnike u samo tri sporta, ali nas čekaju dva finala - u jedrenju i atletici.

Ruska jedriličarka Elena Vorobjeva, kojoj su ovo druge Olimpijske igre pod hrvatskom zastavom, izborila je finale u klasi ILCA6, nekad poznate kao Laser Radial, a o medaljama će se odlučivati od 14 sati i 43 minute, dopuste li vremenski uvjeti na regatnom polju ispred Marseillea.

Nakon što je posljednji, deseti plov jučer otkazan, Vorobjeva se našla među 10 finalistica, a u plov za medalje ulazi s petog mjesta s objektivnim šansama da se dočepa brončane medalje. Vorobjeva ima 79 negativnih bodova, četvrtoplasirana Švicarka Jayet ima 76, a trećeplasirana Norvežanka Hoest 71.

U finalu se dobivaju dvostruki negativni bodovi za plasman, što znači da Vorobjeva može nadoknaditi osam bodova ako bude barem pet mjesta bolje plasirana od Hoest i dva mjesta bolje od Jayet. Dakle, ako Vorobjeva pobijedi u finalnom plovu, Norvežanka ne bi smjela biti bolja od šestog, a Švicarka od trećeg mjesta. Ako Vorobjeva bude peta, Hoest mora biti posljednja, a Jayet maksimalno sedma. Ako Vorobjeva ne bude među prvih pet, nema šanse za medalju.

Dolenc nastavlja borbu za finale

Prije Vorobjeve na regatno polje će "kajtaši", natjecatelji u Formuli Kite, jedrenju sa zmajem. Na programu je pet plovova, s početkom u 12:03 h, a naš predstavnik Martin Dolenc nakon pet plovova drži 16. mjesto. No predviđeno je ukupno 16 plovova, pa ima još dovoljno vremena da popravi plasman i plasira se među 10 finalista, a nakon toga je sve moguće jer se svi bodovi brišu i finalni dan (četvrtak) jedri se po nokaut-sustavu.

Pravdica u finalu skoka u dalj

U večernjem terminu, od 20:15 h, u finalu će nastupiti i hrvatski atletičar Filip Pravdica. On je u kvalifikacijama skoka u dalj ostvario rezultat 8.05 metara, dovoljan za peto mjesto. Njegov osobni i hrvatski rekord, koji je postavio ove godine u Kranju, iznosi 8.35 metara. Ako ga popravi, možda se može nadati senzacionalnoj medalji.

Stolnotenisači protiv Južne Koreje

No prije svih njih na borilište će stolnotenisači. Ekipni turnir počeo je u ponedjeljak, a hrvatska muška reprezentacija u sastavu Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Filip Zeljko od 10 sati igra protiv Južne Koreje u 1. kolu, odnosno osmini finala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.