ZA INDEX IZ NJEMAČKE SA SP-a

"Hrvati, možda niste vjerovali u rukometaše, ali ja se nadam zlatu"

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje

IAKO ima 42 godine, legendarni rukometni golman i bivši reprezentativac BiH i Srbije Danijel Šarić i dalje igra na odličnoj razini. Čak pet godina je nastupao za Barcelonu, a nakon BiH i Srbije sada brani boje Katara na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Katar je jučer igrao President Cup i uvjerljivo slavio protiv Čilea (37:27), no od reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. ipak se više očekivalo.

"To je jedan normalan pad i promjena generacije, dolaze neki novi i mlađi igrači...", rekao je Šarić za Index nakon utakmice.

Prije par godina si igrao u Zagrebu s Barcelonom, brojni navijači su se fotografirali s tobom i tako pokazali veliko poštovanje.


"Meni je drago jer sam ja iz tih krajeva, iz Bosne, a u Hrvatskoj imam rodbinu i prijatelje, sve to ide jednim lijepim putem i za mene je to jedan sjajan osjećaj. To znači da poštuju to što radim."

Šego je čudesan

"Igraju jako dobro. Najbitnije mi je reći, Hrvatska je napokon dobila broj jedan, a to je Marin Šego. Ovim putem mu čestitam na čudesnim predstavama i želim mu da ovako nastavi. Lino je to kao stari vuk posložio sve kako treba, sad su u jednoj pozitivnoj euforiji i neka tako ostane. Hrvatski golmani su na vrhu, tu je i Stevanović, dajem malu prednost Šegi jer je napokon dočekao svojih pet minuta, znam što znači to i znam što pričam."

Navijat ću za Hrvatsku

"Imate četiri boda, Hrvatska ima nadu da s jednom pobjedom i jednim remijem osigura polufinale. Zašto da ne, možda se nitko nije nadao iz Hrvatske ili nekih drugih rukometnih krajeva, ali za mene jako zasluženo. Ja ću navijati za njih.

Nakon Balićeve generacije uslijedio je pad

"To je normalno, mlađi igrači dolaze, to svakog treba dočekati, Hrvatska je uvijek imala talent. Dočekali su sada svojih pet minuta, igraju super, ali bez neke euforije i očekivanja, zašto ne bi dali podršku i da idu u polufinale."

Vjerujem u zlato Hrvatske

"Ja im želim iz svega srca da igraju finale, imam predobrih prijatelja u hrvatskoj reprezentaciji, prije svega odlični igrači pa onda moji prijatelji. Želim im da igraju finale, vjerujem u zlato, ali nećemo im stvarati pritisak, neka odu prvo u polufinale", završio je Šarić.

Podsjetimo, Hrvatska u drugom krugu igra protiv Brazila, Njemačke i Francuske, a prva utakmica igra se danas od 18 sati protiv Brazilaca.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.