BOKS

Hrgović bi se mogao boriti protiv olimpijskog pobjednika i neporaženog profesionalca

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

FILIPU HRGOVIĆU je prije nekoliko dana propao meč karijere. Podsjetimo, američki boksač Michael Hunter odustao je od borbe, a veliki promotor Eddie Hearn rekao je da su Hrgovića u tom slučaju izvozali.

U razgovoru za IFL Hearn je otkrio potencijalne nove protivnike hrvatskog borca. "Već smo nekoliko godina htjeli meč protiv Martina Bakolea. Međutim, morali bismo se spustiti niz listu da bismo došli do njega, a mnogo boraca se ni ne želi boriti s Hrgovićem. Tu su i borci poput Kabayela, McKeana, Zhileija... Joseph Parker radi na revanšu protiv Chisore, pa vjerojatno ništa od njega, ali tu je i Usyk", rekao je Hearn. 

Usyk je prema IBF ljestvici rangiran za jedno mjesto ispred Hrgovića, koji je treći, a radi se o jednom od najboljih boraca današnjice. Ukrajinski borac je olimpijski prvak u boksu te je još uvijek neporažen kao profesionalac (18:0).

Na kraju je Hearn još jednom iznio svoje nezadovoljstvo Hunterovim ponašanjem: "Mislim da možemo doći do Bakole, ali jako mi smeta koliko smo vremena svi potratili. Ako se Hunter nije htio boriti, trebao je odmah tako reći. Nije li svakome cilj boriti se za svjetsku titulu? Hrgović je malo veći, ali to bi bila ravnopravna borba. Vjerojatno nije dovoljno vjerovao u sebe. Drag mi je Michael Hunter, ali mislim da se ovog puta malo posrao po svemu", zaključio je Hearn. 

Hunter je skupo platio svoju odluku, pa je na IBF-ovoj ljestvici pao za čak šest pozicija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.