Horvat nakon remija s Dancima: Nemojmo od muhe raditi slona

Foto: Pixsell

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u prvoj utakmici drugoga kruga Svjetskog prvenstva odigrala 32:32 sa svjetskim prvakom Danskom i ostala u igri za četvrtfinale. Nažalost, samo u teoriji jer joj za to treba uvjerljivi poraz Danske od Egipta što je ipak teško očekivati. Evo što su nakon utakmice rekli igrači, izbornik i stručni komentatori RTL-a.

Jakov Gojun: "Dobro smo ih stisnuli na početku, to je bio dogovor. Išli smo im dati batine, oni su to osjetili i onda su uveli sedmog igrača. Tu ih više zbog brzine i tehnike nismo mogli toliko faulirati, ali svaka čast dečkima. Malo su me suci začudili, ali gotovo je sad to, nema potrebe o tome razgovarati".

Petar Metličić (RTL Studio): Podbacili smo u najbtinijoj utakmici i onda smo se htjeli vaditi na Dancima. Fantastično smo odigrali, ali za velike stvari moraš imati kontinuitet utakmica, a ne malo ćemo danas, a sutra nećemo.

Hrvoje Horvat: “Dali smo sve, borili smo se. Imali smo nešto nervoznih reakcija, a Danska se spasila s tim sedmim igračem. To smo očekivali, ali oni to jako dobro igraju. Pokušali smo ih poremetiti s promjenom obrane, ali nismo do kraja uspjeli. Sudačke odluke su se vidjele, ali presudila je njihova igra sedam na šest.

Zabiti 32 gola Danskoj pred 15.000 ljudi ovdje dovoljno govori, ali kvaliteta Danske je isto u napadu došla do izražaja, tu igru sedam na šest nismo uspjeli riješiti. Nema puno filozofije, znamo koja je naša zadaća ovdje, a to je boriti se do zadnje minute.

Gledamo sad prema sljedećoj utakmici, a to je Belgija. Jedno Svjetsko prvenstvo je živa materija, živo tijelo, nije lako igrati u ovom ritmu stalno. Naravno da bismo željeli igrati stalno kao u prvom poluvremenu, ali ima još puno toga za promijeniti, nije sve bilo savršeno

Što se one utakmice s Egiptom tiče, od muhe radimo slona. Egipat je jedna sjajna reprezentacija koja je protiv nas igrala odlično. Nakon toga smo mi odigrali dvije dobre utakmice, ali nemojmo od muhe raditi slona”.

Filip Glavaš: "Dali smo sve. Svaka čast dečkima, dali smo zadnji atom, živjeli smo za ovo. Utakmica karijere? Ma je... Briga me za karijeru, meni je ovo bitnije od svega. Treba dignut glavu. Odigrali smo odličnu utakmicu i nakon ovoga možemo biti samo bolji. Nadam se da ćemo pobijediti i uloviti to deveto mjesto".

Domagoj Duvnjak: "Nažalost nismo uspjeli pobijediti, ali poslije ovakve utakmice si ne možemo ništa zamjeriti. Moglo je otići na obje strane. Žao mi je one utakmice protiv Egipta jer je tad cijela momčad podbacila.

Teško je očekivati da nas sreća može pomaziti do kraja, u biti ni ne znam kakva je situacija sad. Jedini plus ovog boda je što ćemo imati na kraju sedam bodova, ako dobijemo obje utakmice, i bit ćemo deveti što nam može donijeti kvalifikacije za Olimpijske igre".

Mate Šunjić: "Odigrali smo najbolju utakmicu na ovom turniru. Ono što me veseli je da ekipa nije slavila ovaj remi jer zna da može puno. Ostaje žal za utakmicom jer smo veći dio vodili i šteta što nismo uspjeli pobijediti.

Prva utakmica je bila dosta specifična, a mi nismo dobro reagirali. Lako je sad reći da smo ovako igrali protiv Egipta da bi rezultat bio drukčiji, ali ne možemo se vraćati na to. Moramo dati maksimum do kraja i dobiti još dvije utakmice".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.