HNS moli navijače da se suzdrže od rasizma i govora mržnje na utakmici s Grčkom

Foto: Getty Images/ Guliver Image

HRVATSKI nogometni savez pozvao je na fer i korektno ponašanje sve navijače koji će večeras (20:45) pružiti podršku Hrvatskoj u prvoj utakmici dokvalifikacija protiv Grčke.

Na svojim službenim stranicama izrazili su dobrodošlicu, a kako bi privukli navijače da dođu što ranije, specijalno su za ovu utakmicu pripremili neke ugostiteljske sadržaje.

"Pozivamo sve navijače da na stadion Maksimir krenu na vrijeme kako bi izbjegli gužve na ulascima te pritom pozivamo na strpljivost kod kontrole ulaza. Veseli nas izniman interes navijača za susret protiv Grčke i činjenica da će Vatrene bodriti praktički puni Maksimir. Za ulaz gledatelja na stadion Maksimir bit će otvoreni svi raspoloživi ulazi. Stadion se otvara u 18.45 sati te smo pripremili kvalitetne ugostiteljske sadržaje što je još jedan razlog da na stadion dođete ranije", poručuju iz HNS-a.

Također, podsjetili su da će iskoristiti pravo provjere i kontrole podataka s ulaznice. Navijače su pozvali na fair-play te strogo osudili bilo kakav oblik govora mržnje i pokušaj unošenja nedozvoljenih predmeta na stadion.

"Pozivamo sve gledatelje da svojim fer i korektnim navijanjem pomognu Vatrenima doći do važne pobjede u nogometnom spektaklu protiv Grčke. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.