Hierro podnio ostavku nakon 25 dana

Foto: EPA

FERNANDO HIERRO napustio je Španjolski nogometni savez.

Dvostruka smjena

Podnio je ostavku na izborničkoj funkciji, kao i na funkciji sportskog direktora koju je obnašao prije negoli što je dan uoči Svjetskog prvenstva imenovan privremenim izbornikom zbog smjene Julena Lopeteguija.

Izbornički mandat ugovorno mu je vrijedio do 31. srpnja 2018., a mandat sportskog direktora do 31. srpnja 2020. godine.

Otkriveni motivi odlaska

Prema priopćenju španjolske nogometne kuće, Fernando Hierro odbio se vratiti na poziciju sportskog direktora jer je odlučio "potražiti nove profesionalne izazove". 

Fernando Hierro nakon ispadanja Španjolske sa Svjetskog prvenstva u Rusiji - porazom u osmini finala protiv Rusije nakon raspucavanja (1:1, 3:4) - prihvatio je odgovornost i krivnju za neuspjeh.

Na izborničkoj dužnosti vodio je četiri utakmice. U grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji ubilježio je pobjedu nad Iranom (1:0) i remije protiv Portugala (3:3) i Maroka (2:2). U osmini finala doživio je poraz protiv Rusije (1:1, 3:4).

Četiri moguća nasljednika

Španjolski mediji spekuliraju kako je krug nasljednika sužen na četiri trenerska imena. Na izborničku dužnost trostrukog europskog i jednostrukog svjetskog prvaka pretendiraju Roberto Martinez, Quique Sanchez Flores, Luis Enrique i Michel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.