NBA

Hezonja se naljutio na Wojnarowskog: "Daj brate, isto je bilo prošle godine"

Foto: Screenshot (YouTube)

MARIO HEZONJA potpisat će minimalni ugovor s Portland Trail Blazersima vrijedan 5,6 milijuna dolara. Ugovor je dvogodišnji, ali druga godina je player opcija, što znači da će Hezonja nakon sezone moći odlučiti želi li za isti novac nastaviti igrati u Portlandu.

Vijest je, naravno, prvi javio Adrian Wojnarowski, najpouzdaniji insajder NBA lige. Prvi je javio i prošle godine kada je Hezonja potpisao za Knickse, ali sada kao i tada, pogrešno je napisao prezime dubrovačkog košarkaša. Umjesto "Hezonja", napisao je "Hezonjia", što je naljutilo hrvatskog košarkaša.

"Woj, moje ime je Mario Hezonja. Imali smo istu situaciju prošle godine, daj brate!" odgovorio mu je Hezonja.

Ispodprosječni Hezonja dobio novu priliku

Dubrovčanin će tako nastaviti karijeru u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Nakon prve tri ispodprosječne sezone u Orlandu za standarde igrača koji je izabran kao peti na draftu, Hezonja je prošle sezone u 58 utakmica u prosjeku imao 8,8 poena i 4,1 skokova, a ponovno je bio ispodprosječan.

Ipak, pred kraj sezone ponovno je pokazao svoj nikada osporavani talent kada je upisao triple-double učinak, a u posljednjoj utakmici protiv Washington Wizardsa imao je 30 poena (najveći broj poena u jednoj NBA utakmici u karijeri), a zabio je i ključnu tricu za pobjedu. 

Problem je što je većinu NBA sezone bio ispodprosječan. Igrači s manjim talentom i iskustvom od njega poput Alonza Triera, Damyeana Dotsona i Kevina Knoxa više su se nametnuli i dobivali više odgovornosti u napadu. Tek na kraju sezone kada su brojni igrači Knicksa bili ozlijeđeni, Hezonja se prometnuo u glavnog kreativca i ponovno pokazao svoj talent.

Problem je konstantnost i pružanje takvih partija u utakmicama koje su bitne, ne u zadnjem tjednu sezone kada ekipe poput Wizardsa već planiraju godišnji odmor. Portland je puno bolja ekipa od New Yorka i glavni kreativci Blazersa su Damian Lillard i CJ McCollum što znači da ponovno neće biti jedan od kreatora, nego će igrati bez lopte. Morat će biti puno konstantniji i obrambeno ako želi imati konstantne minute u ekipi koja je igrala finale Zapadne konferencije prošle sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.