Henrik Larsson odigrao posljednju utakmicu za Švedsku

ZBOG obiteljskih je razloga Henrik Larsson napustio kadar švedske nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijskog dvoboja protiv Albanije u Solni u srijedu.

Time je postalo jasno da je legendarni napadač, koji je prošlog mjeseca proslavio 38. rođendan, odigrao posljednju utakmicu u nacionalnom dresu prošle subote u Kopenhagenu protiv Danaca (1:0 poraz).

"Gotovo je. Osjećam da je, čak i da se kojim slučajem plasiramo na Svjetsko prvenstvo, moja reprezentativna karijera završena. Imam 38 godina i nisam više motiviran igrati za Švedsku nakon ovih kvalifikacija. Vrijeme je da prepustim mjesto drugim napadačima", izjavio je Larsson novinarima na press-konferenciji.

Prvi se put iz reprezentacije Larsson povukao 2002. godine, ali se kasnije pristao vratiti. Očekuje se da kopačke o klin objesi i na klupskom planu nakon što završi sezona u Švedskoj prvoga studenog. U domovini Larsson igra u redovima Helsingborga, kluba iz njegova rodnog grada.

"Počet ću se fokusirati na trenersku karijeru. Igrao sam za nekoliko velikih klubova i u raznoraznim formacijama. Imam pregršt znanja o igri."

U dresu reprezentacije Larsson je skupio 106 nastupa i 37 golova. Osvojio je brončanu medalju sa Švedskom na SP-u u Sjedinjenim Državama 1994. godine

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.