Henin bolja od Šarapove u 3. kolu Roland Garrosa

BELGIJSKA tenisačica Justine Henin pobijedila je Ruskinju Mariju Šarapovu 6-2, 3-6, 6-3 u najatraktivnijem dvoboju 3. kola Roland Garrosa, drugog Grand Slama godine. Dvoboj je u subotu bio prekinut kod rezultata 1-1 u setovima zbog mraka, a u nedjeljnom nastavku je bolje krenula ruska tenisačica. Povela je s 2-0, a kada nije iskoristila veliku mogućnost za dvostruki break, Henin je počela kreirati preokret. S četiri gema u nizu okrenula je rezultat i povela s 4-2.

Posljednji trzaj Šarapove bio je break u sedmom gemu. No, odmah je na isti način uzvratila i Henin, a potom je odservirala za svoju sedmu pobjedu u desetom dvoboju protiv Šarapove. Roland Garros je jedini Grand Slam turnir koji Šarapova nije osvojila. Polufinale iz 2007. godine ostao joj je najbolji rezultat na zemljanim terenima u Parizu. Iste godine, 2007., je Henin osvojila svoj četvrti naslov pobjednice French Opena, a potom je propustila turnir protekle dvije godine zbog odlaska u mirovinu, iz koje se povukla početkom ove godine. Henin će u osmini finala igrati protiv Australke Samanthe Stosur.

Poznate su i prve dvije sudionice četvrtfinala. To su peta i 17. nositeljica, Ruskinja Jelena Dementijeva i Talijanka Francesca Schiavone. Dementijeva je zaustavila seriju 131. tenisačice svijeta, Južnoafrikanke Chanelle Scheepers, koja je prošlog i ovoga tjedna upisala šest uzastopnih pobjeda u Parizu, tri u kvalifikacijama i još tri u glavnom turniru. No, protiv Dementijeve nije mogla više od četiri gema, bilo je 6-1 i 6-3 za Ruskinju.

Izvrstan meč odigrale su Francesca Schiavone i Ruskinja Marija Kirilenko, koja je u prethodnoj rundi eliminirala prošlogodišnju pobjednicu, sunarodnjakinju Svetlanu Kuznjecovu. Bio je to okršaj snage udarca Marije Kirilenko, koja je uglavnom diktirala tempo i vodila igru u poenima, te iskustva i igračke inteligencije Schiavone, koja je u taktičkom smislu potpuno nadigrala Ruskinju, te zasluženo pobijedila 6-4, 6-4.

Roland Garros, tenisačice:

3. kolo:

Henin (22) - Šarapova (12) 6-2, 3-6, 6-3

osmina finala:

Schiavone (17) - Kirilenko (30) 6-4, 6-4

Dementijeva (5) - Scheepers 6-1, 6-3

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.