NBA doigravanje

Heat prošao Buckse bez Giannisa, Davis i James sigurni protiv Rocketsa

Foto: Getty Images

MIAMI Heat je prvi finalist Istočne konferencije NBA lige. Momčad Erika Spoelstre je u petoj utakmici polufinala konferencije protiv prvih nositelja Milwaukee Bucksa slavila rezultatom 103:94 i upisala osmu pobjedu u doigravanju uz samo jedan poraz.

Heat je u prvoj četvrtini zaostajao 13 poena, ali se u igru vratio već do poluvremena. Susret je prelomljen u posljednjoj dionici kada je momčad s Floride došla do dvoznamenkaste prednosti. Iako su Bucksi uspjeli smanjiti zaostatak na samo četiri poena, u posljednje tri minute i 13 sekundi uspjeli su postići samo devet poena, od čega su četiri došla u posljednjih 20 sekundi.

Kod pobjednika je najefikasniji bio Jimmy Butler sa 17 poena i 10 skokova, dok je Slovenac Goran Dragič dodao također 17 poena. Kod Bucksa je najzapaženiju ulogu imao Khris Middleton s 23 postignuta koša.

Od povratka košarci nakon pandemije koronavirusa Milwaukee je upisao osam pobjeda i 10 poraza, a od kada su u znak protesta protiv rasne netrpeljivosti odbili izaći na teren u petoj utakmici prve runde protiv Orlando Magica, Bucksi su upisali samo dvije pobjede.

Uz to su u petoj utakmici protiv Heata igrali bez najboljeg obrambenog igrača lige Giannisa Antetokounmpa, koji je istegnuo gležanj desne noge još u trećoj utakmici.

"Pobjede su bitne. Imali smo visoka očekivanja na startu sezone, tijekom sezone, po dolasku u balon. Uvijek želite ostvariti ta očekivanja. Ipak, ako moram izabrati jedno, to je da želim biti s dečkima koji imaju jak karakter i spremni su se boriti za nešto", kazao je trener Bucksa Mike Budenholzer kada je upitan o formi svoje momčadi nakon protesta u prvoj rundi doigravanja.

Miami Heat je prošao u finale doigravanja prvi put nakon 2014. godine kada je za momčad Erika Spoelstre igrao LeBron James. On je noćas u pobjedi LA Lakersa protiv Houston Rocketsa rezultatom 112:102 bio najbolji strijelac utakmice s 36 poena, čime je svoju momčad odveo do vodstva u seriji rezultatom 2:1.

U stopu ga je pratio centar Anthony Davis koji je ubacio 26 koševa. Veliku ulogu je odigrala i klupa Lakersa koja je nadigrala klupu Rocketsa s čak 26 poena viška (42:16).

Ipak, utakmica je prelomljena tek u posljednjoj četvrtini serijom 17:5. Rajon Rondo je vezao dvije trice i ukrao loptu za polaganje, a uz spomenute Davisa i Jamesa bio je najefikasniji Laker s 21 poenom.

Kod Houstona je James Harden postigao 33 poena uz devet asistencija i skokova, dok je Russell Westbrook upisao 30 koševa uz osam skokova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.