Hajdukov talent seli u Italiju? Još nije debitirao za prvu ekipu

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

HAJDUK i Monza pregovaraju o transferu napadača Mate Antunovića (19), objavio je stručnjak za transfere Nicolo Schira, koji tvrdi da će se klubovi sastati idući tjedan. Predsjednik Monze Adriano Galliani već se sastao s Antunovićevim ocem u Milanu, ponudivši njegovom sinu ugovor do 2027. godine te mu predstavivši klupski projekt.

Antunović još nije debitirao za prvu momčad Hajduka

Podsjetimo, o odlasku Antunovića u Monzu pisao je i Schirin kolega Gianluca Di Marzio. Za mladog hajdukovca navodno su već bili zainteresirani Udinese, PSV, AZ Alkmaar, belgijski Standard i švicarski Young Boys. Antunović još nije debitirao u službenoj utakmici za prvu momčad Hajduka, već ga za klub do ljeta 2024. veže stipendijski ugovor.

Antunović je svestrani 188 centimetara visoki napadač, koji je na Transfermarktu procijenjen na 250 tisuća eura. U Hajduk je stigao iz omladinskog pogona Jadran Luke Ploče. Polovinom prošle sezone izborio se za sve ozbiljniju minutažu pod trenerom Marijanom Budimirom.

No tada je ozlijedio koljeno, pa se na proljeće oporavio i počeo hvatati sve bolju golgetersku formu. Sezonu je završio kao drugi najbolji strijelac juniora Hajduka nakon Jere Vrcića.

Antunovićev agent bio je legendarni hrvatski napadač Alen Bokšić, ali oni više ne surađuju. Na stranici Transfermarkt, specijaliziranoj za transfere nogometaša, stoji da Antunovićevu karijeru sada vodi Team Raiola, poznata agencija koju je pokrenuo prošle godine preminuli superagent Mino Raiola. U Teamu Raiola su i Gianluigi Donnarumma, Mario Balotelli, Ismael Bennacer...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.