HNK HAJDUK

Hajdukov predsjednik: Sljedeće sezone po trofeje! Nema prodaja, samo dovođenja

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell

"HAJDUK je prodajom Ante Palaverse u Manchester City zatvorio 80 posto godišnjeg budžeta", otkrio je Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj.

"To je rezultat rada cijelog sustava, vide se plodovi rada Akademije. Sretni smo što imamo takve ponude, te da možemo zahvaliti i klubovima poput Lillea, ali i napraviti odgodu prodaje. To je dobra pozicija za Hajduk koja dugo vremena nije bila takva."

Hajduk je "odgodio prodaju" Bradarića u Lille.

"Stručna komisija kluba definira koji će se igrač i kada prodavati. Znate i sami da na poziciji lijevog bočnog nemamo alternativu. Sportsku komisiju čine sportski direktor Bjelanović, voditelj Akademije Gojun, trener prve momčadi Oreščanin, trener druge momčadi Despotović i glavni skaut Brkljača. Oni imaju sastanke, analiziraju igrače, tako da smo postigli bitnu stvar koju smo spominjali, a to je da se dogodi cijela vertikala. Nije to čista matematika, nekad se stvari i odgode", izjavio je Huljaj za Dalmatinski portal.

Financijska situacija?

"Mi smo poduzeli korake, svodimo budžet na ono što je održivo. Ove godine ćemo imati 15 milijuna kuna manje troškova nego ranije. Bilježimo rast komercijalnih prihoda od 10 posto, a s prodajom Palaverse zatvaramo 80 posto budžeta u ovoj godini, tako da prodaje mladih igrača u ovoj godini po meni više neće biti. Kako bude rastao prihod, ulagat ćemo u dugoročne projekte, Akademiju, infrastrukturu. Neće se dogoditi da moramo prodati igrače kako bismo krpali budžet. Vjerujem da na ljeto nećemo prodavati mlade igrače."

Budžet?

"On će ove godine biti postavljen na 85 milijuna kuna, a 2018. godinu smo završili na 100 milijuna kuna. Gro uštede otpada na prvu momčad, ali smanjili smo troškove i na nivou radne zajednice."

Može li Hajduk do Europe? Je li Europa liga imperativ?

"Nema ove godine imperativa. Možemo se u budžetu zatvoriti sa i bez Europe. Dajemo maksimalnu podršku treneru da razvija igrače i igru. Razmišljamo o alternativnim rješenjima, pa i Trofeju Marjan, ali terminski ga je teško uklopiti. Naravno, sve to dolazi u obzir ako se ne plasiramo, ali mi ipak vjerujemo da ćemo igrati kvalifikacije Europa lige, a prvo pretkolo je već 10. srpnja."

Cilj na proljeće?

"Cilj na proljeće je razvoj igre, konkurentnost momčadi, dobri rezultati i razvoj mladih igrača. Ideja je da taj kostur ekipe nose mladi igrači, da ih 70 posto dolazi iz vlastitog pogona i doselekcije i da će ostati na duži period zajedno. Naravno, ako uspijemo održati ovakav budžet, a s jednom prodajom godišnje. Ja sam siguran da ćemo već u sljedećoj sezoni konkurirati za trofeje. Teško je obećati trofej, ali na ljeto ne očekujemo prodaju, samo neko dovođenje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.