"Hajduk se ne treba bojati za podršku u Zagrebu. Navijači će mu biti 12. igrač"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO i Hajduk derbijem na Maksimiru u nedjelju od 17:15 zaključit će zimski dio SuperSport HNL sezone. Hajduk na Maksimir stiže kao vodeća momčad na ljestvici s osiguranim statusom jesenskog prvaka. Dinamo ima dvije utakmice manje te sedam bodova zaostatka. Utakmicu je za Index najavio Nenad Pralija, nekadašnji nogometaš Hajduka i hrvatski reprezentativac, a danas pomoćnik Roberta Jarnija u hrvatskoj U-17 reprezentaciji.

Što je najvažnije za pobjedu u derbiju? Neovisno o tome radi li se o derbijima koji su se igrali u Vaše vrijeme i ovim današnjim...

Ja sam igrao stvarno za jednu zlatnu generaciju Hajduka, koja je igrala četvrtfinale Lige prvaka. Derbi je derbi, u njemu ima puno žara. Uvijek se napalimo jedni na druge i to jako utječe na ishod utakmice. Uvijek su igrači Dinama i Hajduka bili podjednaki po kvaliteti i odlučivale su nijanse. Da biste pobijedili u derbiju, najbitniji su borbenost i žar.

Koliko je značajna prednost domaćeg terena?

Nije toliko bitno igra li se na Maksimiru ili u Splitu. Nitko ne može znati na koju stranu će prevagnuti rezultat. Jako je teško komentirati i predvidjeti hoće li u tim utakmicama pobijediti Hajduk ili Dinamo. Nema veze u kakvoj je formi koji klub. Sigurno da je Hajduk sad u nešto boljoj formi od Dinama. Međutim, to je derbi i nitko ne zna kakav će biti rezultat.

Jesu li navijači više podrška ili dodatan pritisak za igrače u ovakvim utakmicama?

Navijači su uvijek dvanaesti igrač - kako Hajduka tako i Dinama. Mislim da se Hajduk ne mora bojati za podršku jer stvarno puno navijača Hajduka ide u Zagreb i ja se nadam da će oni stvarno, kao i uvijek, biti 12. igrač Hajduka.

Vi ste igrali na poziciji zadnjeg veznog, a u derbiju ćemo na toj poziciji imati zanimljiv dvoboj Josipa Mišića i Nike Sigura.

Mišić je europski igrač, koji je prevaga u Dinamu, kao i Ademi. Sigur je budućnost Hajduka i na njemu je da se dokazuje. Već se dokazao kroz par utakmica. Bit će to stvarno borba na sredini terena između mladosti i iskustva. Tko osvoji sredinu terena, taj će pobijediti i u utakmici.

Poznajete li trenere Karoglana i Jakirovića i kakvo mišljenje imate o njima?

Poznajem oba trenera i za njih mogu reći da su obojica dobri momci i dobri treneri. Oni mogu pripremiti utakmicu kako hoće, ali igrači su ti koji odlučuju na terenu. Derbi će odlučiti igrači, a ne treneri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.