HNL

Hajduk raspisao natječaj za već petog predsjednika u zadnje tri godine

Foto: hajduk.hr


JASMIN HULJAJ nakon samo pola godine na mjestu predsjednika Uprave Hajduka ocijenio je da se "ne vidi u Hajduku i nogometnom biznisu" i povukao se s funkcije za koju se prijavio i na koju je izabran prošlog ljeta.

Dan nakon njegove objave odlaska iz Hajduka, Nadzorni odbor kluba raspisao je javni natječaj za Huljajevog nasljednika, novog predsjednika Uprave.

Rok za prijave je osam dana, a uvjete koje moraju ispunjavati svi koji se prijave na natječaj i proceduru izbora pročitajte ovdje.

I dok su to uvjeti koje je formalno nužno zadovoljiti, Benjamin Perasović, predsjednik NO-a, poručio je kojim će se kriterijima on i ostali nadzornici rukovoditi prilikom izbora novog Hajdukovog predsjednika:

"Prije svega će nam biti bitne tri stvari: da osoba ima emociju, navija i diše za Hajduk. Drugo, da bude stručna osoba i treće, da bude osoba koja će držati kontinuitet."

Onaj kojeg izaberu bit će već peti predsjednik Hajduka u zadnje tri godine.

Prvi predsjednik Hajduka tijekom preustroja i povratka kluba njegovim spasiteljima - navijačima, bio je Marin Brbić. Funkciju predsjednika Uprave obnašao je od 19. srpnja 2012. do 8. travnja 2016.

Nakon njegove smjene kao prijelazno rješenje došla je Marijana Bošnjak, ali se zadržala kratko, svega 35 dana, od 12. travnja do 17. svibnja 2016.

Slijedio je Ivan Kos, koji je klub vodio od 17. svibnja 2016. do 30. lipnja 2018.

Jasmin Huljaj postao je predsjednik 4. srpnja 2018., ali se zadržao samo šest mjeseci.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.