Hajduk protiv Lokomotive pokopao igrač koji na Poljudu nije prošao

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HAJDUK je upao u krizu (ponovno). Dolaskom Zorana Vulića na Poljud, došle su i dugo očekivane dvije pobjede u HNL-u (Istra, Rudeš), no taman kad su se navijači splitskog ponosa ponadali da će Hajduk konačno početi pobjeđivati i vratiti se u vrh hrvatske lige, opet šok. Bijeli su izgubili u dvije posljednje utakmice u HNL-u, od Osijeka na Poljudu i Lokomotive u Zagrebu, te drže sedmo mjesto s čak 16 bodova manje od vodećeg Dinama u 11 odigranih kola. Samo Rudeš ima manje pobjeda i golova.

Hajdukovci su očekivali da će vratiti dobru atmosferu pobjedom na teškom gostovanju u Zagrebu, no Lokomotiva im je očitala lekciju i zasluženo slavila 2:0.

Zanimljivo, golove na tom susretu zabili su Domagoj Drožđek i Myrto Uzuni. Prvi je 2016. bio na probi u Hajduku, no nije zadovoljio kriterije čelnika splitskog kluba, a drugi je bio u kombinacijama za dolazak na Poljud, no u zadnji čas je reagirala Lokomotiva i ukrala ga Hajduku ispred nosa.

Voditelj omladinske škole Lokomotive je Besnik Prenga, bivši igrač Dinama. Uzunija je primijetio kada je došao raditi u Albaniju i preporučio ga Lokomotivi. Hajduk i Osijek su također bili zainteresirani, ali Lokomotiva je bila najbrža.

Domagoj Drožđek imao je zanimljiv put u dosadašnjoj karijeri. Sa 16 godina potpisao je stipendijski ugovor s Borussijom Dortmund. Primijetio ga je skaut Borussije dok je bio Dinamov kadet. U Njemačkoj je mladić bio stalan član momčadi, igrao je za Dortmund i u juniorskoj Ligi prvaka, a u kratkom roku istaknuo se kao jedan od najboljih mladih igrača kluba. Iako je nekoliko puta trenirao s prvom momčadi, nije zaigrao za seniore. Odlučio se vratiti u Hrvatsku. Hajduk ga je zvao na probu. Bio je s Bijelima na pripremama u Slovenskim Konjicama u ljeto 2016., trenirao je i pripremao se, odigrao prijateljsku utakmicu, ali nije dobio ugovor sa Splićanima.

Hajduku je tada umjesto 22-godišnjeg Drožđeka uzeo Ignacija Maganta, koji se brzo pokazao kao potpuno pogrešna odluka struke i tadašnjeg trenera Marijana Pušnika. Lako su odustali od Drožđeka koji je prošle sezone sa 16 golova bio najbolji strijelac Druge HNL igrajući za svoj Varaždin u koji ga je doveo Zlatko Dalić. Ovog ljeta ga je pratio i Dinamo, ali umjesto na Maksimir, otišao je u njegovu filijalu. I igrajući za Lokomotivu srušio klub koji je prije dvije godine umjesto njega uzeo igrača koji ništa ne valja. 

Hajduk je u prošlosti imao niz velikih promašaja što se tiče neprepoznavanja ogromnog potencijala, ali i već tada vidljive kvalitete igrača koje je imao na probi ili u neposrednoj blizini. Ispustio je tako Luku Modrića, Dadu Pršu, Zvonimira Bobana, Josipa Skoblara, Antu Rebića... Čelnici Hajduka nisu im dali priliku da potpišu ugovor.

Možda i najveći promašaj Hajdukove nogometne škole je Luka Modrić. Najbolji igrač svijeta u 2018. godini nakon što nije dobio priliku na Poljudu, otišao je prema Maksimiru, gdje su odmah prepoznali njegov ogroman talent i kasnije ga prodali Tottenhamu za 20-ak milijuna eura. Ostalo je povijest...

 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.