Hajduk je sve bliže dovođenju ukrajinskog krilnog napadača

Foto: Profimedia

OLEKSIJ KAŠČUK (23), desno krilo Šahtara, već dulje je želja Hajduka. Lider SuperSport HNL-a htio ga je dovesti ljetos, ali nije uspio. Sada su se, u zimskom prijelaznom roku, aktualizirali pokušaji Bijelih da ga dovedu jer im je pojačanje na desnom krilu nužno za nastavak sezone.

Prije nekoliko dana se činilo da se želja Bijelih ipak neće ostvariti. Grčka Gazzetta pisala je o ozbiljnom interesu vodeće momčadi grčkog prvenstva: "PAOK je pokazao interes za Šahtarovog 23-godišnjeg Ukrajinca Oleksija Kaščuka. Grčki klub ga ne vidi kao startera, nego bi ga doveo da bude u rotaciji Razvana Lucescua. Dobit će priliku za razvoj i da pokaže da može igrati na visokoj razini grčke lige."

Ukrajinci: PAOK je odustao od Kaščuka

Nove informacije koje dolaze iz ukrajinskih medija govore da je sada došlo do preokreta u tim pregovorima te da je igrač najbliže tome da završi u Hajduku.

"Čini se da su pregovori PAOK-a s predstavnicima Oleksija Kaščuka zapali u slijepu ulicu. U grčkom klubu ne žele više čekati odgovor ukrajinskog krilnog napadača jer je do zatvaranja prijelaznog roka ostalo još malo vremena. PAOK je na Kaščuka gledao kao na rotacijskog igrača za jačanje napada. 

PAOK za ovu poziciju traži još jednog igrača koji će pokazati želju igrati za grčki klub i s kojim će biti lakše pregovarati. Vjerojatno sam Kaščuk nije želio otići u PAOK kako bi ponovno sjedio u rezervi, čekajući svoju priliku. Ukrajinac bi mogao prijeći u Hajduk, koji ga vidi kao igrača glavne momčadi i važan dio novog projekta", navodi se.

Transfer Kaščuka ne bi trebao biti skup

Nakon što je briljirao na posudbi u azerbajdžanskom Sabahu, Kaščuk se ove sezone vratio u Šahtar kod sportskog direktora Darija Srne i trenera Marina Pušića. U 12 nastupa ove sezone postigao je četiri gola, a jedan namjestio. Igrao je i 25 minuta protiv Porta u Ligi prvaka. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura.

Kaščukov ugovor sa Šahtarom završava na ljeto pa već sada može izravno pregovarati s drugim klubovima o prelasku bez odštete za šest mjeseci. No Hajduku treba već sada, a s obzirom na njegov status, može ga dovesti u zimskom prijelaznom roku uz simbolično obeštećenje ili bez odštete, ali uz postotak od budućeg transfera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.