Hajduk ga je potjerao nakon pršut-partyja. Karijera mu otad ne prestaje propadati

Foto: Screenshot Instagram

STELIANO FILIP (29) u siječnju 2018. najavljivan je kao Hajdukov kapitalac. Rumunjski lijevi bek stigao je iz Dinamo Bukurešta za pola milijuna eura i u splitskom se klubu zadržao godinu dana. Za Hajduk je odigrao 11 utakmica bez konkretnog učinka, nakon čega se preselio u rumunjsku Dunareu Calarasi. Hajduk na njemu nije zaradio ni eura.

Podsjetimo, Filip je iz kluba potjeran nakon pršut-partyja, skandala koji ima već kultni status među poklonicima HNL-a. Stipe Vučur, Steliano Filip i Andre Fomitschow bili su akteri pršut-partyja kad su na društvene mreže procurile fotografije Hajdukovih nogometaša kako pred derbi s Dinamom igraju poker uz alkohol goli do pasa. Neki od njih pritom su si lijepili pršut po čelu.

Karijera mu otad propada

Filip je u karijeri igrao za Baia Mare, Dinamo Bukurešt, Viitorul Constantu, AEL i Dunareu, a za reprezentaciju Rumunjske ima osam nastupa. Posljednji angažman imao je u mađarskom Mezokošvedu, gdje je nakon nešto manje od godinu dana dobio otkaz. Nastavak je to sunovrata Filipove karijere nakon odlaska iz Hajduka.

Nikad nakon napuštanja Splita nije imao bitnu ulogu u nekom klubu, a promijenio ih je čak četiri. Također, nijedan od klubova nije platio odštetu za Filipa, svi su ga dovodili besplatno. Isto sada planira i Dinamo Bukurešt. Klub koji je nedavno preuzeo hrvatski stručnjak Željko Kopić aktivno radi na tome da dovede Filipa.

Turbulencije i u privatnom životu

Jesenas je Filip bio medijska tema i zbog događaja u privatnom životu. Prije dvije godine Steliano se razveo od supruge Biance Marine da bi se mogao vjenčati s Fivianom Brinzom. U siječnju 2020. godine Filip se krstio u pentekostnoj vjeri, što ga je koštalo razvoda. Filip je zahtijevao od bivše supruge Marine da ga slijedi, no ona to nije htjela pa je došlo do raskida veze.

"Nisam se pronašla u tome. To je bila prva prepreka između nas. Probala sam i nije išlo. Meni je dobro kao pravoslavki", rekla je prije nekoliko mjeseci Bianca Marina, s kojom Filip ima dijete. Rumunjski nogometaš sada razmišlja o braku s partnericom Fivianom Brinzom i tvrdi da je u njoj pronašao sve što ga najviše usrećuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.