Guardiola: Drago nam je kad Liverpool ne pobijedi, ali i njima kad mi izgubimo

Screenshot: Youtube

NOGOMETAŠI Manchester Cityja u nedjelju su osvojili prvi trofej ove sezone pobijedivši Chelsea u finalu Liga kupa na Wembleyju.

Večeras ekipu Pepa Guardiole očekuje novi zadatak. Na Etihad dolazi uvijek neugodni West Ham United, deseta momčad lige, koju predvodi nekadašnji trener Građana Manuel Pellegrini.

Na konferenciji za novinare Pep Guardiola najavio je utakmicu i govorio o nastavku sezone.

"Kad ste prvi, ne možete gubiti bodove, a kada ste iza, ne smijete jer će vam pozicija biti gora. Moramo se fokusirati samo na sebe, ali nam je drago kad god Liverpool ne pobijedi. Siguran sam da je i njima drago kad mi ne pobijedimo. Slično je i s Tottenhamom. Ne možemo lagati o tome", rekao je katalonski trener pa se okrenuo budućnosti:

"Do kraja je ostalo još 11 kola. Zaostajemo bod, a u igri su još 33. Sve je u Liverpoolovim rukama, ali i našim. Sve što možemo napraviti u ovom trenutku je prebaciti pritisak na njih, uvjeriti ih da nećemo samo tako gubiti bodove, nego da ćemo nizati pobjedu za pobjedom."

Pep se ispričao svom prethodniku na klupi Građana

Na Etihad se vraća nekadašnji trener Cityja i prvak Engleske s klubom iz Manchestera, Manuel Pellegrini.

"U proteklih deset godina on, Mancini i ja, uz pomoć stručnih stožera i svih ostalih ljudi, izgradili smo Manchester City. Nisam ga je izgradio, nisam ga ja stvorio. Zajedno smo", istaknuo je Guardiola pa se ispričao Čileancu što mu je "ukrao" posao:

"Mislim da smo svi bili iskreni jedni prema drugima. Ne znam što se događalo tada u svlačionici ovoga kluba, samo Manuel zna odgovor na to pitanje. Ali znam da su svi bili složni oko odluke uprave."

"Ispričavam mu se što je javnost doznala za moj posao u Cityju prije kraja sezone i što zbog toga možda nije osvojio četiri trofeja te sezone", podvukao je Pep.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.