Guardiola o povratku u Barcelonu: Vrata su zatvorena

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA je Manchester City pretvorio u ekipu koja dominira engleskim nogometom. U prethodnih sedam sezona šest puta su bili prvaci, ove sezone to su postali četvrti put zaredom, što nije uspjelo nikome prije, a još jedan vrhunac mandata bila mu je prošlosezonska trostruka kruna.

Treniranjem se bavi 16 godina, a samo u tri nije osvojio naslov. S Manchester Cityjem je osvojio sve, baš kao i ranije s Barcelonom, dok s Bayernom nije uspio uzeti Ligu prvaka. Guardiola je neosporno jedan od najvećih ikada, a predviđa se da bi uskoro mogao mijenjati sredinu.

U Barci je postao igračka i trenerska klasa

Sa Cityjem je ostvario sve i nagađa se da bi mu ova sezona mogla biti posljednja, spominjala se mogućnost pauze od nogometa, odlazak u New York FC, ali i povratak u Barcelonu. Potonju opciju sada je demantirao sam Guardiola.

"Jesu li vrata za Vaš povratak u Barcelonu zatvorena?" upitali su ga novinari. "Da, vrata su zatvorena", kratko je i jasno odgovorio. Podsjetimo, Guardiola je u Barceloni dosegao status igračke i trenerske svjetske klase. Prvu ekipu preuzeo je 2008. i odmah osvojio trostruku krunu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.