Graham Poll: Crveni Pepeu je bila stroga, ali ispravna odluka

"KAD ne ide sa žutim, pokaži crveni", objašnjava bivši sudac Graham Poll odluku Wolfganga Starka da u sinoćnjoj utakmici polufinala Lige prvaka između Reala i Barcelone Pepeu pokaže crveni karton.

Poll, nadaleko poznat po tome što je na SP-u Josipu Šimuniću pokazao tri žuta kartona, piše kolumnu za Daily Mail. Poll je analizirao sinoćnju utakmici u kojoj je "briljantni spektakl pokvaren jer su igrači obje momčadi glumili i bacali se kako bi protivnik bio kažnjen."

Sudac, piše Poll, je bio u vrlo teškoj situaciji jer bi ga nakon svakog prekršaja igrači okružili tražeći karton. Umirovljeni engleski sudac za crveni karton Pepea kaže:

"Pepe je isključen nakon žestokog starta na Daniju Alvesu. Izravni crveni karton bila je stroga, ali ne i pogrešna odluka. U drugačijim okolnostima bio bi pokazan žuti karton, ali nijedna momčad nije zaslužila toleranciju nakon što u prvom poluvremenu nije pokazala poštivanje protivnika."

Isključenje Mourinha je prema Pollu također opravdano: "Mourinho je bio isključen nakon djetinjastih komentara na engleskom jeziku i gestikulacije prema njemačkim sucima."

"Stark i njegovi pomoćnici su pokazali veliku hrabrost u suđenju ispred neprijateljski raspoložene publike", navodi Poll koji očekuje da će Uefa dodatno kazniti Mourinha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.