HRVATSKI KUP

GORICA - SLAVEN 1:2 Krstanović odveo Slaven u polufinale Kupa

Foto: Screenshot

SLAVEN BELUPO slavio je 2:1 kod Gorice i plasirao se u polufinale Hrvatskog kupa sedmi put u klupskoj povijesti. Sastav iz Koprivnice slavio je golovima Bože Mikulića u 11. i Ivana Krstanovića u 75. minuti, a jedini gol za domaće zabio je Cherif Ndiaye u 53. minuti. 

Gosti su poveli na startu utakmice. Nakon kornera s desne strane Mikulić je glavom pogodio na drugu vratnicu. S druge strane, Gorica nije imala rješenje u prvom poluvremenu za dobru defenzivu gostiju, ali je početkom drugog dijela ipak pronašla put do izjednačenja.

Nakon duge lopte branič gostiju je napravio pogrešku, a lopta je stigla do Ndiayea koji je prošao jedan na jedan i iskoristio zicer za 1:1.

Samo minutu kasnije napadač Gorice imao je novu priliku za preokret, ali je njegov udarac u posljednjem trenutku blokiran. Gorica je zaigrala bolje, tražila drugi pogodak, a Slaven strpljivo čekao svoju priliku i dočekao je u 75. minuti.

Poslana je duga lopta za Godu, koji je sjajno prošao po lijevoj strani i savršeno ubacio za Krstanovića na drugoj vratnici, a on s par metara poslao loptu u mrežu za pobjedu i polufinale Kupa.

Gorica je potom krenula naprijed, ali nije imala sreće. Kristijan Lovrić je u 82. pogodio desnu vratnicu iz slobodnog udarca, a tri minute kasnije Ndiaye je glavom s nekoliko metara šutirao u odličnog golmana Ivana Filipovića te je tako nestala i posljednja nada domaćih u novo izjednačenje. 

Slaven se u polufinalu pridružio Lokomotivi (svladala Šibenik 4:0) i Osijeku, koji je danas bio bolji u Zaprešiću od Intera 2:0.

Dvoboj Rijeke i Dinama na Rujevici odgođen je za 5. veljače. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.