HNL

GORICA - RIJEKA 2:0 Rijeka prvim porazom propustila preuzeti vrh

Foto: Marko Prpić / Pixsell

RIJEKA nije iskoristila kikseve Dinama i Hajduka. Riječani su i četvrti put zaredom izgubili od Gorice, ovog puta 2:0 u četvrtom kolu Prve HNL, čime su propustili priliku zasjesti na prvo mjesto.

>>> OSIJEK - DINAMO 0:0 Livaković spasio Dinamo, Osijek bio bliže pobjedi

>>> SLAVEN - HAJDUK 2:1 Luda utakmica s dva crvena i penalom

Tko bi rekao da će Dinamo i nakon ovog kola zadržati lidersku poziciju poslije remija bez golova u Osijeku? Međutim, Hajduk je u Koprivnici od Slaven Belupa izgubio 2:1, a odmah potom je i Rijeka pala u Velikoj Gorici. 

Gledali smo otvoreno prvo poluvrijeme. Rijeka je propustila dvije odlične prilike nakon kornera. Prvo je u osmoj minuti Smolčić iz blizine promašio cijeli gol, a potom Escoval u padu nije uspio zabiti na drugoj stativi nakon kornera koji je u 17. minuti Murić izveo s desne strane.

Spomenute promašaje kaznila je opasna Gorica i to u najboljem mogućem trenutku - u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Golman je ispucao loptu, ona je završila na desnoj strani gdje je Mathieu odlično u srcu šesnaesterca pronašao sjajnog Ndiayea, a on se sjajno u primanju oslobodio čuvara i iz okreta uz desnu stativu zabio za veliko vodstvo.

Bio je to veliki šok za Rijeku, od kojeg se nije uspjela oporaviti. Naprotiv. 

U drugom je poluvremenu ekipa Igora Bišćana pokušala reagirati uz nekoliko izmjena, ali su domaći igrači oštrom igrom i visokim presingom kontrolirali stanje na travnjaku, a u 67. i zabili drugi gol.

Dvornekovićev ubačaj odbio se od bloka i u visokom luku pao pred gol Rijeke. Obrana gostiju nije dobro reagirala, što je iskoristio Suk, primio loptu u petercu i iz okreta zabio za konačnih 2:0.

Time je momčad Sergeja Jakirovića niz pred svojim navijačima produljila na osam utakmica bez poraza, od čega je ostvarila sedam pobjeda i jedan remi. 

S druge strane, Rijeka je poslije četiri pobjede doživjela prvi poraz ove sezone u Prvoj HNL te je ostala na devet osvojenih bodova, koliko ima i Hajduk, dok Gorica ima dva manje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.