Hrvatska

Gordon Schildenfeld završio igračku karijeru

Foto: PIXSELL

ŠIBENČANIN Gordon Schildenfeld (37) završio je svoju dugu igračku karijeru. Prošle sezone bio je igrač ciparskog Arisa Limassola, a tamo će ostati i ubuduće. Schildenfeld je odlučio graditi trenersku karijeru i već se nalazi na poziciji trenera u Arisovoj drugoj ekipi.

Schildenfeld je posljednju utakmicu odigrao ljetos, ali tada nije javno obznanio svoju odluku da objesi kopačke o klin. "Nisam htio dizati bilo kakvu frku oko mog oproštaja. Ali istina je da sam naglo odlučio završiti karijeru. Bio sam prošle sezone u udarnih jedanaest Arisa, odigrao sam sve utakmice. Došao nam je novi trener, on je htio mlađe dečke u momčadi tako da više ne bih imao tu minutažu koju sam imao.

Pa sam se oprostio. Vlasnik kluba me pozvao na razgovor i kazao da želi da ostanem u klubu. Imao sam neke ponude za nastavak igračke karijere, ali nisam htio nigdje. Dobio sam posao trenera druge momčadi Arisa, to sada radim. Aris raste, od kada je došao novi vlasnik događa se dosta dobrih stvari, tako da sam želio ostati u klubu", rekao je Schildenfeld u razgovoru za Sportske novosti.

Karijeru je započeo u Šibeniku za koji je seniorski debi upisao 2006. godine. Potom je prešao u Dinamo koji ga je prodao u Bešiktaš, a u karijeri je igrao i za Sturm Graz, Eintracht Frankfurt, Panathinaikos i Dinamo Moskvu. U zagrebački Dinamo vratio se 2015. i s Modrima je ukupno osvojio tri naslova prvaka Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.