Goluža uoči Rumunja: Rezultat mi je manje bitan od borbenosti

NAŠI rukometaši u rumunjskom su Severinu odradili trening uoči pretposljednje utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koja se igra u srijedu.

Izabranici Slavka Goluže već su osigurali plasman na Euro u Srbiji, zbog čega je izbornik odlučio za utakmice s Rumunjskom i Litvom pomladiti momčad.

"Svjestan sam da imam mladu ekipu zbog čega nisam stavljao nikakav dodatni teret na njih. U rezultatskom smislu možda mogu i izgubiti, ali u borbenom nikako. Od svojih igrača očekujem jednu fanatičnu borbenost u obrani, veliku trku i pokretljivost. Smisao naše igre mora biti na obrani i polukontri, a u napadu moramo igrati pametno, igrati brzo i okomito te nikako ne dozvoliti da se razmašu i da ih publika ponese", rekao je Goluža:

"Vidim da je dvorana dosta mala, a njihov izbornik mi je rekao da će biti dupkom puna. Na njima je da daju maksimum od sebe, imali su puno više vremena za pripremu nego mi, ali ne želim previše razmišljati o Rumunjima", dodaje izbornik.

Duvnjak: Istina je da nema imperativa pobjede, ali želimo završiti ciklus bez poraza

Domagoj Duvnjak posljednji se priključio reprezentaciji: "Odradio sam dva treninga već, drago mi je da sam opet u reprezentaciji i nadam se da ćemo lijepo završiti ovu priču. Slažem se s izbornikom da nema nekog velikog imperativa, ali normalno je da kao sportaši želimo završiti ciklus bez poraza."


"Ne trebamo se opterećivati s Rumunjima, moramo misliti na sebe, prvenstveno na obranu i vjerujem da ćemo s novim bodovima u Poreču dočekati Litvu", ističe srednji vanjski HSV-a.

Vrata Hrvatske čuvat će Nikola Blažičko: "Dugo ovdje reprezentacija Rumunjske nije igrala, vjerujem da će atmosfera biti bučna. Ovo je za nas idealna prilika, posebice za mlađe igrače, a problema s motivom ne bi smjelo biti. Igramo za svoju državu."

"I oni su u situaciji da će igrati s pomlađenim sastavom, ali rumunjska liga je vrlo dobra, Rumunjska je tradicionalno rukometna zemlja i ako bude samo malo opuštanja s naše strane, dovest ćemo se u probleme", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.