Golman Španjolske: Znao sam gdje će Petković pucati penal

Foto: EPA

VRATAR španjolske nogometne reprezentacije Unai Simon rekao je u ponedjeljak da je "bio siguran" u to gdje će hrvatski napadač Bruno Petković pucati jedanaesterac u subotu tijekom utakmice Europskog prvenstva, u kojoj je Španjolska pobijedila 3:0.

"Za penale sam se pripremao kao i uvijek. Gledam protivnike, pokušavam shvatiti gdje će pucati, pa prije svake utakmice nastojim imati mišljenje o protivničkim izvođačima penala. Neki dan je ispala situacija da jedanaesterac puca Petković. Bio sam siguran da će pucati u moju desnu stranu", izjavio je 27-godišnji Simon na konferenciji za medije.

Petković izborio pa promašio penal

Simon je u 80. minuti obranio udarac Petkoviću pri rezultatu 3:0. Obranio mu je udarac s bijele točke i prije godinu dana u finalu Lige nacija. Petković je tada tijekom raspucavanja jedanaesteraca također pucao u desnu stranu.

U subotu je Simon pokušavao dodati loptu svom suigraču u obrani, ali ju je presjekao Lovro Majer. Lopta je došla do Petkovića, koji je uslijed minimalnog kontakta s veznjakom Rodrijem pao i izborio najstrožu kaznu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.