REGIONALNA KOŠARKA

Golemac: Sanjam da imam 12 Slovenaca u momčadi

Foto: Tibor Jurjević/PIXSELL

JURICA GOLEMAC stvara novu momčad Cedevita Olimpije. Zahvalio je velikom broju igrača, a nakon tri pojačanja na radaru je centar iz Južnog Sudana.

Double-double igrač

Njegovo ime je Mangok Mathiang, ima 27 godina i igra u turskom Bahcesehiru. Visok je 2,08 metara i ima 104 kilograma. Ima i australsko državljanstvo.

Odigrao je vrlo dobru sezonu, u kojoj je u prvenstvu prosječno zabijao 12,7 poena uz 10,6 skokova, 1,4 blokade i 1,1 ukradenu loptu. U EuroCupu je također bio na double-double prosjeku od 12,3 poena i 11,2 skoka.

Igrao je i u NBA-u, za Charlotte Hornetse odigrao je samo četiri utakmice.

Golemac: Ne želim igrače koji dolaze samo zbog novca

"Imamo dovoljno vremena da sastavimo momčad. Jako je važno to što kostur ekipe već trenira i što možemo raditi i individualno s nekima. Karakter igrača koji dolaze mi je jako bitan. Morate imati i određenu kvalitetu, naravno, ali i dalje preferiram igrače koji imaju radne navike i koji žele postići što više u karijeri. Zato u svojoj momčadi želim igrače koji su ambiciozni i žele igrati Euroligu ili NBA. Ne želim igrače koji dolaze samo zbog novca. Nije uvijek lako pogoditi s pojačanjima, pokušat ćemo napraviti nešto dobro", rekao je Golemac u razgovoru za slovenski Dnevnik.

"Sanjam o tome da imam 12 slovenskih igrača u momčadi. Nitko ne može igrati bolje za klub od domaćih igrača. Naravno, volio bih Luku Dončića i Gorana Dragića, ali moram biti realan", dodao je Golemac uz smijeh.

Cedevita Olimpiju dosad su napustili Maik Zirbes, Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Domen Bratož, Saša Zagorac...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.