Gobac uoči Chamberyja "digao mač iznad glave igrača": O ovoj utakmici ovise vaše sudbine!

PRIJE puta u Francusku i utakmice sa Chamberyjem koja će odlučiti Zagrebovu ovogodišnju sudbinu, riječ je dobio Zoran Gobac. Siva eminencija kluba poručila je igračima kako im je bolje ne vraćati se ne uzmu li u Francuskoj dva boda.

Zagrebaši su nakon (nepotrebnog) poraza od Chamberyja u Ledenoj dvorani napravili veliki korak unazad u prolasku skupine Lige prvaka. Nakon toga su svladali Celje u gostima, a za uspjeh će još trebati slaviti u Francuskoj i onda poraziti Slovence kod kuće. Eventualni neuspjeh, kaže Gobac, neće ni uzdrmati klub, samo što će neki igrači moći pakirati kofere.

"Ne vidim pritisak u medijima na igrače, ali ih mi pritišćemo. Vjerujte mi, nikakvog sentiša neće biti ne dođemo li gdje želimo. I dalje ćemo pritiskat igrače. Klub ne ovisi o ovoj utakmici, ali sudbine igrača ovise! Budite sigurni da ćemo i dalje pritiskati igrače, nikome nema povlaštenih pozicija. Ako treba napravit ćemo i određene mjere, a transfer lista će biti nakon utakmice sa Celjem. Želimo ući među četiri najbolje momčadi u Europi, a tamo nam je i mjesto. Klub je izvršio sve svoje obveze, a sad je sve na igračima, oni drže sudbinu u svojim rukama. U Francusku smo trebali ići na izlet, a ne se tresti", kaže Gobac.

Potom se prvi operativac kluba osvrnuo na sve probleme u igri našeg rukometnog prvaka.

"Tamo ne idemo po pobjedu nego osigurati prvo mjesto u skupini. Vide se pomaci, ali još imamo problema. Protiv Celja samo igrali dobro 35 minuta, a 25 imali problema. Kad dođemo na 7-8 razlike prednosti potpuno poludimo i ne možemo se kontrolirati. Igrači se moraju zamisliti, treneri im sigurno ne govore da kad vode pucaju nakon pet sekundi."

Za kraj izlaganja, Gobac je novinare zamolio nešto što rijetko viđamo na našoj medijskoj sceni. Dok svi kukaju kako ih sedma sila razapinje i kako je prekritična, Gobac moli da se o igračima ne pišu hvalospjevi jer su se umislili.

"Molim vas, budite kritični prema igračima jer se oni poistovjećuju sa tekstovima.  Treba biti kritičan i govoriti o onom što nije dobro. Nas ste razapinjali kad nismo isplaćivali plaće, a sad vas uvjeravam da nitko osim Kiela nema ovakve uvjete. Pravila igre će se mijenjati i ovdje i u reprezentaciji."

Puno manje rječiti od Gopca bili su njegovi sugovornici iz kluba koji su najavu pred utakmicu opisivali standardnim frazama "Bit će teško, ali nadam se da ćemo slaviti". Polovica trenerskog dvojca Zagreba, Mirko Bašić izvijestio je kako su svi igrači zdravi i kako će s punim snagama napasti Chambery.

"Velika prednost je što idemo zdravi što često nije bio slučaj. Momčad je kompletna, igrači su motivirani i shvatili su ozbiljnost situacije. Protiv Celja smo probili led, a očekujemo da ćemo ovom utakmicom skinuti teret s leđa. S puno optimizma idemo na utakmicu, obrana je dosad bila dobra, a morat ćemo još popravit napad", kaže Bašić.

Senjanin Maglajlija, Bašićev par na klupi momčadi je također uvjeren u pobjedu u Francuskoj.

"Ekipa je i dizanju, odradili smo prvu utakmicu i sad moramo poboljšati dobre i anulirati loše strane. Ekipa je motivirana, igrači su ozbiljni jer su shvatili da je koliko je važna situacija i da moraju slaviti", kaže Maglajlija.

Zagrebašima će podršku pružati i slovenski navijači Gorazda Škofa koje će kombijem iz Brežica krenuti na utakmicu. A na terenu će im pomagati Mirza Džomba koji se osjeća sve bolje.

"Zdravlje je OK, a noga dobro. Svi znamo da je situacija ozbiljna, igramo protiv odlične ekipe koja ima Narcissea koji je ekstra klasa. Bit će jako teško, oni igraju pred svojom publikom, ali o toj utakmici nam ovisi cijela sezona. Prvi put smo u gostima svladali Celje i s mnogo optimizma idemo na put", misli Džomba.

Da je ovo utakmica koja će Zagrebu odlučiti sezonu zna i Zlatko Horvat. U subotu im je biti ili ne biti...

"Stanje u svlačionici je odlično, ali nikad nije ni bilo loše. Protiv Chamberyja smo odigrali loše, nismo znali što nas je zadesilo i kako smo izgubili utakmicu, svi smo bili zbunjeni. O ovoj utakmici nam ovisi cijela sezona i nadam se da ćemo slaviti", zaključio je kapetan.

M.Pa.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.