Gobac se služi starim receptom pritiska pred odlučujuću utakmicu: EHF odlučuje tko će na Final Four!

GAZDA Zagreba i hrvatskog rukometa odlučio je, kao i prije finalne utakmice rukometnog SP-a prošle godine, krivnju za eventualni neuspjeh na velikom natjecanju svaliti na vanjske čimbenike.

Na svjetskoj smotri to su bili rumunjski suci na koje je preventivno digao hajku prije finalne utakmice, dok je nakon domaćeg poraza od aktualnog europskog prvaka Ciudad Reala, a prije dvoboja s "Hrvatskim" (Lacković, Vori, Duvnjak) SV-om u Ligi prvaka, objavio kako je nepotrebno igrati jer je ionako europska rukometne federacija već odlučila da Final four u Kolnu mora biti njemački.

Bitno je napomenuti da je Hamburg bolja momčad od Zagreba, kao i to da će Zagreb bez obzira na ishod gotovo sigurno biti treći (od pet klubova) u skupini, čime, logično, dobiva težeg protivnika u osmini finala LP-a. U svim sportovima je normalno da dva prvoplasirana iz skupine imaju povoljniji ždrijeb u eliminacijskoj fazi, dok treći klub prije svega može biti sretan što nastavlja natjecanje u istom rangu (kao što je poznato, u nogometu pada rang niže - u Europa ligu), pri čemu bi malo kome palo na pamet da se žali na ždrijeb.

Malo kome osim, naravno, Gopcu, koji će EHF-u uložiti prosvjed zbog težeg ždrijeba koji Zagrebu pripada kao trećeplasiranom: "Ciudad Real je protiv nas igrao za Hamburg, a ne za sebe, jer ne smije se dogoditi da se dogodi ono što je moguće - da na turnir četiri najbolje momčadi u Koelnu ne dođe nijedan njemački klub".

"Suce nam delegiraju povlašteni klubovi"

Otišao je Gobac i korak dalje, pa je otkrio da Zagrebu suce biraju bogati i povlašteni klubovi jer EHF-u "politiku vodi marketing". Iako iz njegovih riječi ispada da se u EHF-u vode ekonomskim, a ne sportskim kriterijima, Gobac predviđa da će zbog takvog pristupa EHF "bankrotirati".

Zbog toga Gobac preferira natjecanja pod kapom IHF-a, međunarodne rukometne federacije, jer, kako kaže, "reprezentacija tamo ima bolji tretman".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.