Goal: Ima li Bayern novi tandem koji će naslijediti neprežaljene legende?

Foto: EPA

NJEMAČKI velikan Bayern München zaključio je za sada najveći posao ljetnog prijelaznog roka. Klub iz Bavarske je na svojim stranicama službeno potvrdio dovođenje Michaela Olisea (22) iz Crystal Palacea. Florian Plettenberg, novinar njemačkog Sky Sportsa, piše kako će Palace od transfera zaraditi 60 milijuna eura.

Sjajni krilni napadač Olise bio je velika želja Vincenta Kompanyja, novog trenera Bayerna, koji je na svom ranijem poslu kao trener Burnleyja svakog vikenda svjedočio sjajnim igrama Olisea. Olise je potpisao ugovor do 2029. godine i očekuje se da dugi niz godina bude rješenje na desnom krilu. 

To je primarna pozicija Francuza rođenog u Engleskoj, s koje sjajnim driblinzima i kretnjama često ulazi u sredinu gdje se voli namjestiti na jaču lijevu nogu. Palace je u proljetnom dijelu sezone bio jedna od najatraktivnijih ekipa Premier lige, a Olise je bio nositelj njihove igre i sezonu je završio s 10 golova i šest asistencija u najjačoj ligi svijeta.

Uskrsnuće "Robberyja"?

U vrhu Bayernovog napada zacementiran je Harry Kane, kao i Jamal Musiala na pozicije desetke ili šire na lijevom krilu. Engleski portal Goal transfer Olisea ocjenjuje kao vrlo dobar posao za igrača i klub i predviđa kako bi 22-godišnji Olise i godinu dana mlađi Musiala mogli biti pravi nasljednici legendarnog Bayernovog tandema.

Radi se o Arjenu Robbenu i Francku Riberyju, možda i najpoznatijem tandemu krilnih napadača u povijesti nogometa koji je nosio nadimak "Robbery". Ribery s lijeve, a Robben s desne strane bili su napast za svakog protivnika i s Bayernom su osvojili sve, uključujući Ligu prvaka 2013. godine. 

Musiala je već vođa Bayerna

Musiala je već nositelj bavarskog kluba. U prethodne dvije sezone zabio je 30 golova za Bayern. Pretprošle sezone je u posljednjem kolu Bundeslige zabio u zadnjim minutama protiv Kolna i tako slomio srca navijačima Borussije Dortmund, a Bayernu donio naslov.

Rođen je u Stuttgartu. Otac mu je Nigerijac, a majka Njemica poljskih korijena. Sa sedam godina je odselio u Englesku gdje je bio dio Chelseajeve akademije i mladih reprezentacija, ali kasnije se vratio u Njemačku i odlučio nastupati za zemlju u kojoj se rodio.

U idućoj sezoni s Oliseom će pokušati isprati gorki okus sezone bez trofeja. Legendarni Patrick Kluivert u njemu vidi jednog od najboljih na svijetu: "U ovom trenutku Erling Haaland, Kylian Mbappe i Vinicius Junior vladaju europskim nogometom i siguran sam da će bar jedan od njih osvojiti Zlatnu loptu. Ta trojica igrača su predvodnici nove generacije, ali uskoro će im se pridružiti Jamal Musiala."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.