HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Srbin Domagoj Bradarić će u Laziju zamijeniti BiH legendu

Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

DOMAGOJ BRADARIĆ (21), koji je golčinom na kraju utakmice poslao Hrvatsku u četvrtfinale U-21 Eura, a Englesku izbacio s prvenstva, velika je želja Lazija, piše Gazzetta dello Sport.

Isti izvor dodaje da je Bradarić prvi izbor Laziju za nasljednika Senada Lulića, kapetana i klupske legende zato što se rođeni Mostarac i bivši reprezentativac BiH nakon deset godina u klubu vraća obitelji u Švicarsku.

"Sportski direktor Igli Tare prati ga neko vrijeme i sada je odlučio krenuti u akciju. Bradarić košta šest milijuna eura i posao je ostvariv. Lazio je lijevog bočnog Lillea pratio i zimskom prijelazom roku, ali nije ga uspio dovesti. Na ljeto pak će učiniti sve da postane njegov", ističe Gazzetta, koja ovako opisuje Bradarićeve kvalitete: "Velikom brzinom stvara višak na svom boku, ali je i iznimno dobro tehnički potkovan."

Međutim, jednom od najuglednijih svjetskih sportskih listova, koji je inače itekako upućen u razlike na "ovim prostorima", u tekstu o Bradariću zatim su se zalomila dva gafa: "Za seniorsku reprezentaciju Srbije nastupio je četiri puta, dok je za U-21 reprezentaciju te zemlje na Euru protiv Engleske u zadnjoj minuti zabio golčinu koje je Englesku poslala kući, a Srbiju u nokaut fazu."

Bradarića je Lille u ljeto 2019. doveo iz Hajduka uz odštetu od 6.5 milijuna eura. Ovu sezonu počeo je kao standardni igrač, ali je od zadnjih devet prvenstvenih utakmica šest prosjedio na klupi, dok je u preostale tri skupio tek 50 minuta. Lille se bez Bradarića probio na prvo mjesto Ligue 1. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.