fiorentina - inter 1:3

Gazzetta: Perišić je igrač utakmice. Fiorentina nije imala šanse protiv njega

Foto: Guliver Image

INTER je sinoć u 5. kolu Serie A u Firenzi pobijedio Fiorentinu 3:1 i nastavio s odličnom formom u prvenstvu.

Domaćini su na poluvremenu vodili golom Sottila iz 23. minute i pravo je čudo da su zabili samo jedan gol u prvom dijelu nakon niza prilika koje su stvorili. No aktualni prvaci su u drugom poluvremenu potpuno nadigrali Fiorentinu i zasluženo slavili.

U 52. minuti je nakon odlične akcije Perišića i Barelle izjednačio Darmian, a samo tri minute kasnije Džeko je zabio za 2:1 nakon ubačaja Calhanoglua iz kornera. Inter je kontrolirao susret, a nakon što je Gonzalez isključen u 78. minuti, pitanje pobjednika riješio je Ivan Perišić tri minute prije kraja. Brozović je povukao kontru, Gagliardini je krenuo prema golu i onda nesebično proigrao Perišića, koji je gurnuo loptu u prazan gol.

Perišić igrač utakmice

Gazzetta dello Sport je hrvatskog reprezentativca proglasila igračem utakmice i dala mu ocjenu 7.5, koliko je dobio i Samir Handanovič za obrane u prvom poluvremenu. No Perišićev doprinos je proglašen ključnim u pobjedi Intera.

"Bio je najlucidniji igrač Intera, čak i u lošem prvom poluvremenu, iako je malo kasnio u obrani. Bio je ključna figura u akciji koja je rezultirala izjednačenjem, a Fiorentina nije imala šanse protiv njegove iznimne fizičke dominacije. Gol je stigao kao nagrada za sjajnu utakmicu", stoji u opisnoj ocjeni Perišića, kojemu je ovo bio prvi gol za Inter u novoj sezoni.

Pohvale je dobio i Marcelo Brozović, koji je ocijenjen sedmicom za svoju igru.

"Pokrenuo je akciju za 3:1 i sjajnim dodavanjem prepolovio obranu Fiorentine. U prvom poluvremenu je igrao sam", piše Gazzetta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.