Garcia o najluđoj utakmici sezone: Imamo puno za učiti

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

ISTRA i Dinamo sutra u 17 sati na stadionu Aldo Drosina u Puli igraju utakmicu zaostalog 12. kola SuperSport HNL-a. Trener Istre Gonzalo Garcia i alžirski napadač Monsef Bakrar najavili su utakmicu na konferenciji za medije. Podsjetimo, Puljani su prošli tjedan izgubili od Gorice 5:4 u najluđoj utakmici sezone.

"Sutra nas čeka utakmica protiv najbolje momčadi lige. Dolaze nakon poraza, tako da očekujem da će dati sve od sebe. To za nas znači teška utakmica, ali isto tako ćemo i mi probati dati svoj maksimum kako bismo i mi njima otežali što više. Što se tiče utakmice s Goricom, smatram da smo dugo igrali odlično, a onda pred kraj izgubili fokus te nam to treba biti lekcija za budućnost jer smo, naposljetku, vrlo mlada momčad i imamo još puno za naučiti.

Nadalje za Dinamo, formacija, odnosno način igre će ostati vjerojatno isti, a sada nam se vratio i Petrusenko, pa možda bude još koja promjena. Majstoroviću sam htio dati minute u petak, ali se na terenu sve toliko brzo odvilo da zaista nisam stigao niti pozvati sve igrače sa zagrijavanja", rekao je Garcia.

Garcia: Dinamo ima najjače igrače u ligi

"Dinamo je inače vrlo dominantna momčad i sigurno dolazi s mišlju da ne može izgubiti još jednu utakmicu. Imaju zaista najjače igrače lige i neće biti lako, no mi smo spremni. Zaista inače ne volim gledati tablicu, ali ovaj tjedan je toliko tijesno da svaka utakmica donosi veliki preokret u poretku.

Sve je moguće, jedan tjedan si četvrti, a idući osmi. Sutra svakako trebamo igrati organizirano cijelu utakmicu, znamo što trebamo napraviti te se, ako to provedemo, sigurno možemo boriti za bolje pozicije", dodao je.

Bakrar: Naučio sam nešto od Ercega

"Vrlo smo uzbuđeni sutra igrati ovu utakmicu i moramo imati motiv više samim time što igramo na domaćem terenu. Smatram da možemo i zadržati bodove ovdje. Svoju igru trebamo nametnuti kao inače jer Dinamo će vjerojatno htjeti postaviti svoj način i možda čekati da vidi kako mi dišemo.

Svakako mislim da će biti jedna lijepa utakmica. Mi smo kao ekipa sada u ugodnom raspoloženju, vratili smo se nakon Gorice jer smo tamo dobro odigrali unatoč porazu i idemo dalje. Inače, ja sam zaista sretan što sam uspio dati dva gola, ali to ne bih uspio bez svojih prijatelja iz ekipe. Nakon toga imam još veću želju opet zabiti i razveseliti naše navijače.

Moramo nastaviti vjerovati u sebe i tek onda možemo napraviti nešto više. Ja sam dostupan i spreman pomoći ekipi u bilo kojem trenutku, a od Ercega sam svakako naučio ponešto na terenu. Osim toga, ovo je bilo loše kolo i za nas i za Dinamo – izgubili smo, tako da ćemo se sutra sigurno boriti za bodove", izjavio je Bakrar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.