UFC

Gane sredio i Volkova, Bosanski Bombarder pobijedio odlukom sudaca

Foto: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Icon Sportswire via AP Images/Guliver

SREDIŠNJA borba sinoćnjeg UFC Fight Nighta nije donijela nokaut, ali gledatelji su vidjeli odličan okršaj u kojem je Francuz Ciryl Gane jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Rusa Aleksandra Volkova.

Tako je 31-godišnji Francuz produljio pobjednički niz u profesionalnoj karijeri na devet pobjeda i dokazao se kao nadolazeća teškaška sila UFC-a. Godinu dana starijem, ali puno iskusnijem Volkovu ovo je bio deveti poraz u 42. borbi karijere.

Borba je u prve dvije runde bila ravnopravna, a sljedeće tri Gane je odradio vrhunski i zaslužio sklonost sudaca, koji su ga nagradili pobjedom bodujući borbu 50:45, 50:45 i 49:46.

"Ponosan sam na ovu borbu i što sam dijelio oktogon s ratnikom poput Aleksandra Volkova. Bilo je teško, ali potvrdilo je da sam tu, uz najbolje borce svijeta. Neka novo poglavlje počne", napisao je Gane na društvenim mrežama.

U sunaslovnoj borbi večeri Tanner Boser je u drugoj rundi nokautirao Ovincea St. Preuxa. Pogodio ga je koljenom u glavu, a onda dovršio serijom boksačkih udaraca.

U uvodnom dijelu programa nastupio je i jedan borac iz regije. Bosanski Bombarder Damir Hadžović, koji nastupa za Dansku, jednoglasnom je odlukom (tri puta po 29:28) svladao Amerikanca Yancyja Medeirosa za 14. pobjedu u 20. borbi karijere.

UFC Fight Night, rezultati glavnog dijela programa:

Ciryl Gane def. Aleksandar Volkov (jednoglasna sudačka odluka)
Tanner Boser def. Ovince St. Preux (KO, R2 2:31)
Timur Valiev def. Raoni Barcelos (većinska sudačka odluka)
Andre Fili vs. Daniel Pineda (No contest)
Tim Means def. Nicolas Dalby (jednoglasna sudačka odluka)
Renato Moicano def. Jai Herbert (predaja, gušenje, R2 4:34)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.